לחם שטוח פשוט ומהיר ולהכנה – ללא שמרים
27/12/2021
3.5 כוכבים
(15 הצבעות)
...
מתכון ללחם שטוח פשוט ומהיר והכנה – המתכון הזה לא רק טעים, וקל להכנה, אלא גם מכינים אותו ללחם שמרים. הלחם השטוח הזה הוא ללא אפיה ומכינים אותו על גבי מחבת. אם אתם אוהבים לחמים הודיים אתם תאהבו את הלחם-שום הזה.
מצרכים
ללחם:
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
- 1/3 1 כוסות (340 גרם) יוגורט
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת אפיה
למריחה:
- 60 גרם חמאה רכה מאוד
- 2-3 שיני שום כתוש
- 1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
1. מכינים את הלחם: בקערה גדולה מערבבים לחם, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים יוגורט ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים עד שנוצר בצק חלק.
2. מחלקים את הבצק ל8-10 חלקים שווים (תלוי באיזה גודל אתם רוצים את הלחם). יוצרים מכל חתיכה כדורת מכסים בגבת נקיה ומנותנים לנוח במשך 15 דקות.
3. בנתיים מכינים את תערובת החמאה: בקערה קטנה מערבבים חמאה רכה, שום כתוש ופטרוזיליה.
4. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק ככל הניתן.
5. מחממים מחבת גדולה על גבי להבה בינונית-גבוהה, כשאר המחבת חמה, מוסיפים את הבצק ומטגנים במשך כ 2 דקות, עד להשחמה קלה מלמטה. הופכים ומטגנים דקה נוספות.
6. מורידים מהאש ומיד מורחים בתערובת החמאה. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחם.
במקום יוגורט מה אפשרי לשים?????
הגבאני לא גרה בארץ ישראל ורוצה להבין מה זה יוגורט יש כל מיני סוגים והאם אפשר לעשות עם משהו במקום יוגורט אם אין . תודה מראש
הגבתהליך הייצור תהליך הייצור של היוגורט (בדומה לגבינה) מתבסס על הוספת חיידקים שכחלק מתהליך המטבוליזם שלהם צורכים את סוכר החלב לקטוז ומפרישים חומצה לקטית. יוגורט מיוצר אך ורק על ידי השילוב של שני זני חיידקים תרמופיליים והם סטרפטוקוקוס תרמופילוס (Streptococcus) ולקטובצילוס בולגריקוס, זנים אלו מקיימים ביניהם פעילות סינרגית כך שכל אחד משני הזנים מפריש חומרים המסייעים לזן השני בתהליך ההחמצה, בנוסף להפרשת חומרים מסייעי גדילה החיידקים מפרישים גם ליפופוליסכרידים הגורמים למרקם האופייני של היוגורט. החלב מחומ
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר