עוגת בטטה

עוגת בטטה

11/11/2021
4.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
עוגת בטטה רכה, טעימה ונימוחה. מתכון קל, טעים במיוחד וגם פרווה. ניתן להוסיף וספות כגון אגוזים או שוקולד צ'יפס למי שאוהב.
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות ו15 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    • 1 בטטה גדולה (400-450 גרם)
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
    • 2 ביצים
    • 220 גרם קמח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 1/4 כפית מלח
    • 100 גרם אגוזי מלך (אופציונלי)
הוראות הכנה

1. עוטפים את הבטטה בנייר אלומיניום ואופים בחום של 230 מעלות עד שהבטטה רכה מאוד, כשעה.
 
2. מקלפים את הבטטה ומועכבים, מניחים בצד להתקרר בזמן שמכינים את הבלילה.
 
3. מחממים את התנור ל175 מעלות.
 
4. בעקרה גדולה טורפים את הביצים עם הסוכר הלבן והחום. מוסיפים שמן ומים ומערבבים עד לאיחוד מלא.
 
5. בעקרה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.
 
6. מוסיפים את המרכיבים היבשים אל הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הבטטה המעוכה ואגוזי מלך ומעררבים היטב עד לאיחוד מלא וקבלת תערובת חלקה.
 
7. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
 
8. אופים 70-80 דקות. בודקים בעזרת קיסם שיניים עם העוגה מוכנה. כאשר הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה. נותנים להתקרר לפני הגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות