מריטוצו - לחמניות איטלקיות מתוקות

מריטוצו - לחמניות איטלקיות מתוקות

23/1/2022
3.5 כוכבים (5 הצבעות)
...
מריטוצו – לחמניות איטלקיות מתוקות במילוי קצפת. הקינוח הזה הוא קינוח רומאי קלאסי שמוגש כמעט בכל פטיסרי או מאפיה ברחבי העיר. הקינוח הזה הוא פשוט אלוהי ומורכב מלחמניות בריוש אווריריות ומתוקות במילוי קצפת קלילה.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
½2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    ללחמניות:
    • 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
    • 2 כפות סוכר (25 גרם) 
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
    • 2 כפות  דבש
    • 1 ביצה 
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/4 כוס שמן (60 מ"ל) 
    • 1 כפית גרידת תפוז/גרידת לימון

    להברשת הלחמניות:

    • 1 ביצה
    • 1 כף חלב
     
    לקרם:
    • 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה (360 מ"ל) 
    • 1/4 כוס (30גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. בקערה גדולה או בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר, שמרים, מלח ומערבלים. מוסיפים חלב, דבש, ביצה, תמצית וניל, שמן וגרידת תפוז/לימון. מערבלים עד שנוצר בצק. לשים במשך 7-8 דקות, עד שהבצק  חלק, רך ואלסטי.
 
2. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה.
 
3. מחלקים את הבצק ל12 חלקים (כ80 גרם), מעצבים כל חלק לכדור. מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים מרווח ביניהם להתפחה. מכסים במגבת נקייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה.
 
4. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
5. בקערה קטנה טורפים 1 ביצה עם כף חלב. מברישים כל לחמנייה בבלילה.
 
6. אופים את הלחמניות במשך 15 דקות, עד להזהבה.
 
7. מניחים להתקרר לחלוטין.
 
8. הכנת הקרם: בקערה גדולה מקציפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.
 
9. חותכים כל לחמנייה בחלקה העליון, מבלי לחתוך את הבסיס. ממלאים כל לחמנייה בקרם ומורחים בעזרת ספטולה.
 
10.מפזרים מעל כל לחמנייה אבקת סוכר ומגישים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות