23/8/2023
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
מתכון לסלט סלמון טעים ביותר. סלט שעשוי מפילה סלמון, ירקות טריים ורוטב משגע. מתכון לסלט עשיר, טעים וגם בריא.
מצרכים
לסלמון:
- 500 גרם פילה סלמון
- 1-2 כפיות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- מלח לפח הטעם
- פלפל לפי הטעם
לרוטב:
- 1/3 כוס (80 גרם) מיונז
- 1-2 כפיות חרדל
- 1 שן שום, כתושה
- גרידת לימון מלימון אחד
- מיץ מחצי לימון
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
לסלט:
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1/2 בצל אדום, קצוץ דק
- 4 צנוניות חתוכות לקוביות
- 4-6 עלי חסה קצוצים
- 2 כפות פטרוזיליה/עירית/שמיר קצוצה
- 1/4 כוס חמוציות
הוראות הכנה
- מכינים את הסלמון: מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים פילה סלמון על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומפזרים פפריקה, מלח ופלפל. מצפים באופן שווה את הסלמון בשמן ובתבלינים.
- אופים את הסלמון במשך 16-20 דקות, עד לבישול מלא אך עדיין עסיסי. מניחים להתקרר במשך 5-10 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב לסלט סלמון: בקערה מערבבים מיונז, חרדל, שום כתוש, גרידת לימון, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת מזלג מפרקים את הסלמון לנתחים קטנים ומעבירים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים בצל קצוץ, סלרי חתוך לקוביות, צנון חתוך לקוביות, חסה קצוצה, פטרוזיליה קצוצה וחמוציות.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מגישים!
האימייל שלך לא יוצג באתר