טארט שוקולד מריר

טארט שוקולד מריר

3/11/2021
4 כוכבים (8 הצבעות)
...
מתכון לטארט שוקולד מריר. טארט עשיר ושוקולדי במיוחד. קינוח מושלם לאירוח, לימי הולדת או סתם אם בא לכם לפנק את עצמכם.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים

    לקלתית: 
    • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח
    • 50 גרם אבקת סוכר
    • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1 ביצה
    • קורט מלח
     
    למילוי:
    • 300 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 50 גרם חמאה

הוראות הכנה

1. במעבד מזון שמים קמח, אבקת סוכר, מלח, וחמאה. מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים שנוצר בצק.
 
2. מרדדים את הבצק מעט לצורת דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
 
3. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לכ4 מ"מ. מעבירים אל תבנית פאי בגודל 24 ס"מ. דואגים שתהיה זוית ישרה בין הבסיס לדפנות. בעזרת מזלג דוקרים את הקלתית. מקפיאים ל30 דקות.
 
4. מחממים את התנור ל180 מעלות.
 
5. מניחים על הקלתית נייר אפייה וממלאים במשקולות אפיה או אורז/קטניות. אופים באפיה עיוורת במשך כ15 דקות. מסירים את המשקולות ואופים כ10 דקות נוספות, עד שמזהיב. מצננים.
 
6. בקערה בגודל בינוני שמים שוקולד קצוץ וחמאה. מניחים בצד. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מוזגים את השמנת על הקערה עם השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שמקבלים תערובות חלקה.
 
7. יוצקים על גבי הקלתית ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר. כ3-4 שעות.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות