8/11/2021
4.5 כוכבים
(4 הצבעות)
...
אם אתם אוהבים קרמל מלוח אתם בטוח תאהבו את המתכון הזה לגביעי שוקולד וקרמל מלוח. מתכון לקינוח פשוט להכנה עם 5 מרכיבים בלבד.
מצרכים
- 300 גרם שוקולד מריר
- 300 גרם שוקולד חלב
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
- 55 גרם חמאה
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
1. מכינים את רוטב הקרמל: בסיר בגודל בינוני מחממים סוכר על אש בינונית-גבוהה. מערבבים מדי פעם עד שהסוכר נמס לחלוטין ומשנה את צבעו לחום-זהב. ברגע ששינה צבעו, מורידים מיד מהאש. חשוב לא להשאיר יותר מדי זמן על האש אחרת הסוכר יישרף! מוסיפים את השמנת ומיד מערבבים עד לאיחוד. מחזירים לאש, מוסיפים חמאה ומלח. מערבבים עד שהחמאה והמלח נמסים. מניחים בצד.
2. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים (לא רותחים) וממיסים את השוקולד.
3. יוצקים 1-2 כות מהשוקולד המומס אל התבניות, מורחים גם בצדדים. מכניסים למקרר לכ10-15 דקות. מוציאים ומורחים שכבה דקה נוספות. מקררים שוב כ10 דקות.
4. ממלאים את הגביעים ב1-2 כפיות מרוטב הקרמל ומכסים בשקולד שנותר (עם השוקולד התקשה בזמן הזה, פשוט מחממים אותו שוב עד שיימס). מקררים.
5. מחלצים מהתבניות ומפזרים מעט מלח גס לקישוט.
נראה מתכון מהמם ומאוד רוצה להכין רק השאלה אם אפשר להוריד מכמות הסוכר או שזה יפגע בקרמל? ואם כן אז כמה הכי קצת אפשר לשים? תודה ולילה טוב
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר