גביעי שוקולד וקרמל מלוח

גביעי שוקולד וקרמל מלוח

8/11/2021
4.5 כוכבים (4 הצבעות)
...
אם אתם אוהבים קרמל מלוח אתם בטוח תאהבו את המתכון הזה לגביעי שוקולד וקרמל מלוח. מתכון לקינוח פשוט להכנה עם 5 מרכיבים בלבד.
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    • 300 גרם שוקולד מריר
    • 300 גרם שוקולד חלב
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 55 גרם חמאה
    • 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה

1. מכינים את רוטב הקרמל: בסיר בגודל בינוני מחממים סוכר על אש בינונית-גבוהה. מערבבים מדי פעם עד שהסוכר נמס לחלוטין ומשנה את צבעו לחום-זהב. ברגע ששינה צבעו, מורידים מיד מהאש. חשוב לא להשאיר יותר מדי זמן על האש אחרת הסוכר יישרף! מוסיפים את השמנת ומיד מערבבים עד לאיחוד. מחזירים לאש, מוסיפים חמאה ומלח. מערבבים עד שהחמאה והמלח נמסים. מניחים בצד.
 
2. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים (לא רותחים) וממיסים את השוקולד.
 
3. יוצקים 1-2 כות מהשוקולד המומס אל התבניות, מורחים גם בצדדים. מכניסים למקרר לכ10-15 דקות. מוציאים ומורחים שכבה דקה נוספות. מקררים שוב כ10 דקות. 
 
4. ממלאים את הגביעים ב1-2 כפיות מרוטב הקרמל ומכסים בשקולד שנותר (עם השוקולד התקשה בזמן הזה, פשוט מחממים אותו שוב עד שיימס). מקררים.
 
5. מחלצים מהתבניות ומפזרים מעט מלח גס לקישוט.

תגובות (1)
  • ר
    רחלי
    25/6/2023

    נראה מתכון מהמם ומאוד רוצה להכין רק השאלה אם אפשר להוריד מכמות הסוכר או שזה יפגע בקרמל? ואם כן אז כמה הכי קצת אפשר לשים? תודה ולילה טוב

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות