עוגת סניקרס משגעת

עוגת סניקרס משגעת

18/7/2023
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לעוגת סניקרס – מה יכול להיות יותר טוב משילוב של עוגת שוקולד, קרמל ובוטנים? שילוב מנצח שכולם אוהבים! כולנו זוכרים את החטיף האהוב מהילדות "סניקרס", אבל עכשיו בזכות המתכון הקליל הזה, אתם יכולים להכין עוגת סניקרס שכבות בבית. עוגה מושלמת לימי הולדת, לחגים ולסופי שבוע.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
שעה
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לעוגה:

    • 3 ביצים
    • 75 גרם סוכר
    • 30 מ"ל שמן
    • 50 מ"ל חלב
    • 80 גרם קמח
    • 20 גרם אבקת קקאו
    • 3/4 כפית אבקת אפייה
    • קורט מלח

    לקרם:

    • 225 גרם גבינת שמנת/מסקרפונה
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1/4 כוס (גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

    לקרמל:

    • 110 גרם סוכר
    • 1/4 כוס (60 גרם) חמאה
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 100 גרם בוטנים, קלויים

    לזיגוג השוקולד:

    • 120 גרם שוקולד מריר
    • 100 מ"ל שמנת מתוקה
    • 40 גרם בוטנים, קצוצים
הוראות הכנה
  1. הכנת העוגה: מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, כ-6-7 דקות. מוסיפים שמן ומערבבים עד לאיחוד, מוסיפים חלב ומערבבים עד לאיחוד.
  3. מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח. מקפלים רק עד להטמעה. לא לערבב יתר על המידה.
  4. יוצקים לתבנית. אופים במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מניחים להתקרר.
  5. בינתיים מכינים את הקרמל: מחממים סוכר בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם בעזרת מרית או כף עץ. תוך כדי ערבוב יווצרו גושי סוכר שבסופו של דבר יימסו לנוזל חום סמיך. היזהרו לא לשרוף את הקרמל. לאחר שהסוכר נמס לחלוטין והגיע לצבע ענברי עמוק, מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה, מערבבים עד להמסה. לאחר מכן, יוצקים שמנת מתוקה ומערבבים מיד עד לאיחוד ומרקם חלק. מכבים את האש, מוסיפים את הבוטנים ומערבבים. מניחים בצד בזמן הכנת הקרם.
  6. הכנת הקרם: בקערה גדולה טורפים גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים שמנת מתוקה קרה ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית.
  7. הרכבה: חותכים את החלק העליון של העוגה כדי לתת לעוגה מראה אסתטי. לאחר מכן, מחלקים את העוגה לשניים. מורחים את הקרם על השכבה הראשונה של העוגה. מורחים בעדינות את הקרמל על גבי הקרם. מניחים מעל את השכבה השנייה של העוגה ומהדקים בעדינות. מקררים לפחות שעתיים.
  8. הכנת זיגוג השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, מניחים לעמוד למשך 2 דקות, ואז מערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק. מוסיפים בוטנים קצוצים ומערבבים.
  9. יוצקים גנאש שוקולד על העוגה ומניחים להתייצבות במקרר ל-30 דקות לפחות.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות