עוגת בננות

עוגת בננות

8/11/2021
3 כוכבים (9 הצבעות)
...
עוגת בננות רכה ונימוחה. מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין. ניתן להכין את העוגה עם שוקולד צ'יפס או תוספות אחרות כגון אגוזי מלך.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה ו30 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים
    • 3 בננות גדולות בשלות
    • 220 גרם קמח
    • 1/2 כפית אבקת אפיה
    • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כפית קינמון
    • 110 גרם חמאה רכה
    • 2 ביצים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 80 גרם שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
    • 2/3 כוס (134 גרם) סוכר לבן
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל175 מעלות. מוחרים תבנית אינגליש קייק בחמאה ומניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה מועכים את הבננות עד לקבלת מחית חלקה. 
 
3. בקערה נפרדת מקרימים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן. עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ואת תערובת הבננות ומערבבים עד לאיחוד מלא.
 
4. בעקרה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון. 
 
5. אל תערובת הבננות מוסיפים שוקולד צ'יפס ואת תערובת הקמח. מערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יתר על המידה. מעבירים לתבנית.
 
6. אופים כ55-65 דקות, מכניסים קיסם שיניים, אם יוצא נקי סימן שמוכן. שימו לב: אם העוגה משחימה מוקדם מדי, כעבור 30 דקות אפיה כסו את העוגה בנייר אלומיניום עד לסוף האפיה כדי שהחלק העליון לא יישרף.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות