טרס לצ'ס חמאת בוטנים

טרס לצ'ס חמאת בוטנים

12/2/2024
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מכירים את עוגת טרס לצ'ס המפורסמת (שלושת החלבים)? אם לא, קודם כל רוצו מהר לראות (יש קישור בהמשך המתכון), כי זאת אחת העוגות אם לא ה! במתכון הזה לקחנו את העוגה הקלאסית ושדרגנו אותה עם חמאת בוטנים, מה שהופך את העוגה לאפילו יותר מושחתת.
רמת קושי
בינוני
מנות
14
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לעוגה:

    • 3/4 כוס + כפות (125 גרם) קמח
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/3 + 1 כף (100 גרם) חמאת בוטנים טבעית
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 4 ביצים, מופרדות
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב

    לסירופ שלושת החלבים:

    • 200 גרם חלב מרוכז ממותק
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת לבישול
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב

    לקרם חמאת בוטנים:

    • ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 4 כפות אבקת סוכר
    • 2-3 כפות חמאת בוטנים
    • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
  1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס, מרפדים תבנית בגודל 20X30 ס"מ בנייר אפייה, משמנים אותה קלות ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מניחים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר וחלמונים. מקציפים עד שהתערובת בהירה בצבע ומכפילה את נפחה. מוסיפים חמאת בוטנים, חלב, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד.
  3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים עד לאיחוד (לא לערבב יותר מדי).
  4. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף, מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס סוכר (50 גרם) ומקציפים לקבלת קצץ יציב.
  5. מקפלים 1/3 מהחלבונים לתוך הבלילה, ואז יוצקים את הבלילה לחלבונים ומקפלים בעדינות. יוצקים לתבנית מוכנה.
  6. אופים כ-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים להתקרר על רשת. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את סירופ ה-טרס לצ'ס.
  7. מכינים את הסירופ: בקערה מערבבים את שלושת החלבים.
  8. מעבירים את העוגה בחזרה לתבנית, ולאחר מכן בעזרת מזלג או קיסם יוצרים חורים בעוגה. יוצקים לאט את הסירופ על החלק העליון של העוגה ונותנים לו להיספג תוך כדי. מניחים את העוגה בצד למשך שעה לפחות, או למשך הלילה.
  9. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מניחים שמנת מתוקה, חמאת בוטנים, אבקת סוכר ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  10. משחררים את העוגה מהתבנית ומורחים את הקרם על החלק העליון של העוגה.
  11. מקררים לפחות שעה לפני ההגשה.
  12. חותכים את הקצוות (לא חובה), ואז חותכים לריבועים. מגישים ונהנים!
תגובות (2)
  • ר
    רות
    4/3/2024

    בסרטון בשלב החלבונים כתוב חלמונים ולא חלבונים

    הגב
  • ר
    רות
    4/3/2024

    ויש עוד שגיאות בכיתוב בסרטון למשל "קצץ" ולא קצף

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות