עוגת וניל קלאסית | מתכון לעוגת יום הולדת

עוגת וניל קלאסית | מתכון לעוגת יום הולדת

16/1/2022
3 כוכבים (161 הצבעות)
...
מתכון לעוגת וניל (עוגת יום הולדת) קלאסית – שתי שכבות של עוגת וניל רכה ונימוחה, בין השכבות קרם גבינת שמנת עשיר ומפנק. העוגה מקושטת מסוכריות צבעוניות, מה שהופך אותה לעוגת יום הולדת מושלמת. עוגה שכל הילדים אוהבים וכל אמא יכולה להכין בבית בקלות.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לעוגה:
    • 2 כוסות+1 כף קמח (290 גרם) 
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
    • 1/2 כפית מלח
    • 115 גרם חמאה, רכה
    • 1/2 כוס שמן  (120 מ"ל) 
    • 1/2 1 כוסות  סוכר (300 גרם) 
    • 3 ביצים
    • 1 כוס  ריוויון (240 מ"ל) (מוסיפים עוד במידת הצורך)
    • 1 כף תמצית וניל
     
    לקרם:
    • 150 גרם חמאה, רכה
    • 1/2 כוס שמנת מתוקה, קרה (120 מ"ל)
    • 3/4 1 כוסות אבקת סוכר (160 גרם) 
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 400 גרם גבינת שמנת
     
    לקישוט:
    • סוכריות

הוראות הכנה

1. הכנת העוגה: מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים שתי תבניות עוגה עגולות (בגודל 20 ס"מ) בנייר אפייה ומשמנים את התחתית והדפנות.
 
2. מנפים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח. מערבבים ומניחים בצד.
 
3. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה וסוכר. לאחר מכן מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד לאיחוד לאחר כל הוספה. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד.
 
4. מוסיפים 1/2 מתערובת הקמח ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מכמות הריוויון ומערבלים. חוזרים על התהליך. מערבלים עד לאיחוד אחרי כל הוספה.
 
5. מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים כ40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
 
6. מניחים לעוגות להתקרר 5-10 דקות בתבנית, ואז משחררים מהתבנית ומניחים להתקרר לחלוטין על גבי רשת.
 
7. הכנת הקרם: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קרם חלק. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים לתוך תערובת גבינת השמנת.
 
8. הרכבת העוגה: מניחים שכבת עוגה אחת עם הצד השטוח כלפי מטה. מורחים שכבת קרם, מניחים את שכבת העוגה השנייה על גבי הקרם, עם הצד השטוח כלפי מעלה. מכסים את העוגה בקרם באופן שווה. מקשטים את שולי העוגה בסוכריות.
 
9. מכניסים למקרר למשך 2 שעות לפחות לפני ההגשה.

תגובות (14)
  • ע
    עידו
    11/5/2022

    הי איזה סוג גבינת שמנת מתאים?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    14/6/2022

    גבינת שמנת טבעית 16% ומעלה

    הגב
  • מ
    מעין
    13/6/2022

    האם אפשר לשים קצפת בין השכבות וכתיפוי או שזה לא משתלב?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    14/6/2022

    לא הייתי משתמש בקצפת, מכיוון שקצפת לא מספיק יציבה בשביל להחזיק את שכבות העוגה.

    הגב
  • ש
    שלי
    18/6/2022

    אפשר להחליף את הרוויון במשהו אחר?

    הגב
  • ט
    טולי
    24/6/2022

    האם אפשר לעשות את העוגה ללא 2 שכבות כטורט?! אם כן, האם זו אותה כמות חומרים? בנוסף, למה צריך כל כך הרבה אבקת סוכר.

    הגב
  • ר
    רחלי
    30/6/2022

    העוגה הכי טעימה שהכנתי בחיים שלי! הוספתי למחברת המתכונים שלי. המון תודה

    הגב
  • ה
    הילה
    13/8/2022

    עוגה נהדרת, תודה רבה!

    הגב
  • נ
    נריה
    24/9/2022

    אם אכין את הקרם יום לפני וארכיב רק למחרת, הוא יתקשה במקרר?

    הגב
  • נ
    נעמה
    17/1/2023

    אם רוצים להכין העוגה כמו טארט שכבה אחת - מה הכמויות. ?

    הגב
  • צ
    צליל
    13/2/2023

    היי, העוגה נראית נהדר אם אני רוצה להכין עוגה יותר גדולה? מה לשים מבחינת כמויות?

    הגב
  • ה
    הילה
    26/2/2023

    היי, הכנתי את העוגה היא מצוינת תודה! הייתי רוצה להכין בדיוק את אותו הדבר רק עם שוקולד, איך מוסיפים קקאו לעוגה ולקרם? מה היחסים?

    הגב
  • א
    אלינה שגב
    27/2/2023

    היי אני יכולה להכין בתבנית בקוטר 24׳?

    הגב
  • ת
    תמר
    4/8/2023

    הכנתי ליומולדת של בתי שאינה מחובבי השוקולד. עוגה אוורירית, טעימה, הקרם מוסיף מאוד. מאמצת את המתכון לעוגות עתידיות 😀 תודה רבה

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות