חיתוכיות תמרים ושיבולת שועל

חיתוכיות תמרים ושיבולת שועל

6/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לחיתוכיות תמרים ושיבולת שועל - קינוח פשוט להכנה שמורכב מקרמבל שיבולת שועל בתחתית, מילוי תמרים רך ומתוק האמצע וקראמבל נוסף מלמעלה שמעניק קראנצ'יות נפלאה לקינוח. קינוח טעים במיוחד שמכינים ממצרכים שיש בכל בית.
מנות
12
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    לקראמבל:
    • 180 גרם שיבולת שועל עבה
    • 125 גרם קמח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
    • 170 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/2 כפית סודה לשתייה
    • 1/4 כפית מלח
     
    למילוי:
    • 400 גרם תמרים מגולענים (תמר מג'הול)
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
1. בסיר קטן מניחים תמרים מגולענים, מים ומיץ לימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ5-8 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהתמרים מתרככים מאוד ונוצרת משחה. מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל, מערבבים היטב ונותנים להתקרר.
 
2. מחממים תנור ל175 מעלות. משטחים תבנית מלבנית 20X25 ס"מ בנייר אפייה ומניחים בצד.
 
3. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, מלח, סוכר חום וסודה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה ופירורית.
 
4. משטחים 2/3 מהתערובת על גבי תחתית התבנית. מורחים בצורה אחידה את תערובת המילוי. מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל מעל המילוי ולוחצים בעדינות.
 
5. אופים במשך 25-30 דקות או עד להזהבה. נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר, אחר כך מעבירים לצינון במקרר לשעה אחת לפחות. חותכים לריבועים ומגישים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות