טירוף הפיסטוק ממשיך: כך תכינו גלידת פיסטוק בבית בקלי קלות (ללא מכונה)

טירוף הפיסטוק ממשיך: כך תכינו גלידת פיסטוק בבית בקלי קלות (ללא מכונה)

11/6/2023
4 כוכבים (15 הצבעות)
...
מתכון לגלידת פיסטוק ביתית מחומרים טבעיים בלבד. את המתכון המדהים הזה תוכלו להכין בעזרת 3 מצרכים בלבד, ללא מכונת גלידה והתוצאה לא פחות ממושלמת.
רמת קושי
קל
מנות
24
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 250 גרם מחית פיסטוק (ניתן להכין לבד)
    • פחית אחת (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
    • 2 כוסות (480 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
הוראות הכנה
  1. מכינים מחית פיסטוק: מקלפים את הפיסטוקים מהקליפה הקשה. לאחר מכן הניחו את הפיסטוקים במגבת מטבח נקייה ונערו כדי להסיר כמה שיותר קליפה פנימית.
  2. מניחים את הפיסטוקים (250-300 גרם) בבלנדר חזק ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. תהליך זה עשוי להימשך 10-15 דקות (תלוי בבלנדר שלך), אז היו סבלניים. מדי פעם יש לעצור את הבלדר ולערבב עם כף. מעבירים את המחית לקערה, אם בשלב זה המחית חמה מעבירים למקרר.
  3. בקערה גדולה מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים חלב מרוכז ממותק, מחית פיסטוק ומקציפים במהירות נמוכה עד להטמעה. קוצצים גס 1/4 כוס פיסטוקים ומוסיפים לגלידה, מקפלים בעדינות. שלב זה הוא אופציונלי.
  4. מעבירים לכלי עמיד למקפיא ומקפיאים ל-6 שעות לפחות או ללילה.
  5. מגישים!

הערות:

  • אמנם בשביל הגלידה צריך 250 גרם מחית פיסטוק, אבל כדי להכין את המחית עצמה תצטרכו לפחות 300-350 גרם פיסטוקים, תלוי בבלנדר.
  • ניתן להשתמש ב-250 גרם ממרח פיסטוק קנוי.
  • ניתן בקלות להכפיל או לשלש את כמות מחית הפיסטוק ולהכין כמות גדולה יותר ולשמור למתכונים אחרים.
  • כשמוסיפים את מחית הפיסטוק לקצפת, יש לוודא שהמחית לא חמה.
תגובות (3)
  • ז
    זכריה
    12/6/2023

    האם הפיסטוקים קלויים או טבעיים ?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie
    12/6/2023

    אפשר להשתמש גם בפיסטוקים קלויים וגם בטבעיים. בשביל טעם עמוק יותר אני ממליץ להשתמש בפיסטוק קלוי.

    הגב
  • מ
    מיכל
    11/8/2023

    במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות