לחם שיבולת שועל

לחם שיבולת שועל

6/12/2021
2.5 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון ללחם שיבולת שועל ומייפל קל להכנה, בריא וטעים. לחם ביתי קל להכנה שכל אחד יכול להכין, מתאים לשבתות ולימי חול.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
3 שעות
זמן עבודה
25 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 90 גרם שיבולת שועל עבה (1 כוס פחות 1 כף)
    • 375 גרם (2/3 2 כוסות) קמח
    • 1/4 כוס (80 גרם) סירופ מייפל
    • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים רותחים
    • ¼1 כפיות שמריפ יבשים
    • ½1 כפיות מלח
    • 2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת או שמן קוקוס
הוראות הכנה
1. בקערה גדולה שמים שיבולת שועל, מים רותחים, סירופ מייפל, חמאה ומלח. מערבבים ומניחים להתקרר מעט.
 
2. מוסיפים קמח, שמרים ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות במשך 7-8 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
 
3. אחרי שהבצק תפח, מוצאים את האוויר ומגלגלים לצורת גליל כמו שניתן לראות בסרטון. מניחים את הגליל בתבנית 22X12 ס"מ משומנת קלות. מכסים ומתפיחים במשך שעה נוספת.
 
4. מחממים תנור ל175 מעלות.
 
5. מברישים את הבצק במעט מים ומפזרים שיבולת שועל.
 
6. אופים במשך 40-45 דקות, אם הלחם מתחיל להשחים, לאחר כ20-25 דקות מכסים את הלחם בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
 
7. נותנים להתקרר באופן מלא לפני שמגישים את הלחם.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות