מאפינס קראמבל תפוחים

מאפינס קראמבל תפוחים

12/12/2021
3 כוכבים (10 הצבעות)
...
מתכון למאפינס קראמבל תפוחים - מאפינס רכים ונימוחים עם ציפוי קראמבלי פריך. מתכון קל להכנה, קינוח מושלם ליד הקפה בבוקר.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    למאפינס:
    • 2 תפוחים בינונים-גדולים
    • 1 ביצה (L)
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
    • 1 כוס + 3 כפות (160 גרם) קמח
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • 1/4 כפית מלח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    לקראמבל:
    • 60 גרם חמאה קרה
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
    • 1 כפית קינמון
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים ב12 כוסות נייר, מתיזים מעט שמן לכל כוס ומניחים בצד.
 
2. מכינים את המאפינס: בקערה אחת מערבבים חלב, שמן, ביצה, ותמצית וניל. מניחים בצד.
 
3. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח. 
 
4. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים את קוביות התפוחים את תערובת הקמח ומערבבים עד שכל חתיכות התפוחים מכוסות בקמח. 
 
5. יוצקים פנימה את התערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד.
 
6. יוצקים את הבלילה את כוסות המאפינס, ממלאים רק 3/4 מהכוס. 
 
7. מכינים את הקראמבל: בקערה מניחים את כל מצרכי הקראמבל, במעזרת הידיים מפוררים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
 
8. מפזרים את הקראמבל מעל כל מאפין. אופים במשך 20-25 דקות. עד שקיסם שנכנס למרכז המאפין יוצא יבש.
 
9. נותנים להתקרר על גבי רשת צינון לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות