מתכון לבאבא גנוש – סלט חצילים וטחינה

מתכון לבאבא גנוש – סלט חצילים וטחינה

6/1/2022
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לבאבא גנוש מושלם – אם אתם תא לא מכירים באבא גנוש, זהו בעצם סלט חצילים קלויים עם טחינה. המרקם מזכיר מעט סלט חומוס אבל הטעם שונה לגמרי. זהו סלט רך, קליל ואוורירי. אחרי שתנסו אותו פעם אחת יש סיכוי שתוותרו על החומוס. זוהי גרסה הרבה יותר קלילה וכיפית. זה מתכון טבעוני לכן תוכלו להגיש את הסלט יחד עם כל ארוחה שתרצו.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • 2 חצילים, גודל בינוני/גדול
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 1/3 כוס טחינה גולמית (80 גרם)
    • 1/4 כוס שמן זית (60 מ"ל)
    • 2 כפות מיץ לימון
    • מלח לפי הטעם
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/4 כפית פפריקה
     
    להגשה (אופציונלי):
    • פפריקה
    • כמון
    • שמן זית
    • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל225 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר כסף.
 
2. מחוררים את החציל בעזרת מזלג, מניחים את החצילים על תבנית האפייה וצולים למשך 40-45 דקות או עד שהחציל מתרכך. מוציאים מהתנור ונותנים לחציל להתקרר.
 
3. מקלפים את הקליפה ומרוקנים את בשר החציל, מוציאים את הזרעים עד כמה שניתן. מסננים את החציל על מנת להוציא את הנוזלים ומעבירים למעבד מזון.
 
4. מוסיפים שום, מיץ לימון, שמן זית, טחינה, מלח, פלפל ופפריקה. מעבדים רק עד שהכול מתערבב, היזהרו מעיבוד יתר.
 
5. מגישים על צלחת, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה, פפריקה, כמון ושמן זית. הגישו לצד פיתה וירקות.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות