מתכון לטארט לימון ואוכמניות

מתכון לטארט לימון ואוכמניות

16/1/2022
4 כוכבים (1 הצבעות)
...
טארט לימון ואוכמניות – קלתית פריכה ועשירה, שכבת קרם לימון חמוץ-מתוקה וכל זה מצופה בשכבת אוכמניות מתקתקה. קינוח משולח לאהובי הלימון האוכמניות.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
½2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקלתית:
    •  1/3 1  כוסות קמח (190 גרם) 
    •  1/4 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
    • 1ביצה 
    • 115 גרם חמאה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
     
    למילוי לימון:
    •  1/2 כוס + 1 כף סוכר (112 גרם) 
    •  1 ביצה מידה לארג'
    •  3 חלמונים
    •  1/4 כפית מלח
    •  1/3 כוס +1 כף שמנת מתוקה (100 מ"ל)
    •  1/3 כוס +1 כף מיץ לימון (100 מ"ל)
    •  גרידת לימון מ-2 לימונים
     
    למילוי האוכמניות:
    • אוכמניות טריות או קפואות (340 גרם)
    • 3 כפות קורנפלור (22 גרם)
    • 3 כפות מים (45 מ"ל) 
    • 1 כף מיץ לימון
    • 4 כפות סוכר (50 גרם)

הוראות הכנה

1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר ומלח. ואז מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה ותמצית וניל, מעבדים עד שנוצר בצק. להיזהר לא לעבד יתר על המידה.
 
2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מעצבים את הבצק לצורת דיסק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות. מניחים את הבצק על קרש מקומח קלות, מקמחים את חלקו העליון של הבצק ומרדדים את הבצק שעוביו כ 2.5 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית פאי בגודל 23-24 ס"מ. מהדקים את הבצק על התבנית האפייה. חותכים את עודפי הבצק מעל החלק העליון של התבנית. מחוררים בעדינות את תחתית הקלתית בעזרת מזלג. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.
 
3. בינתיים מכינים את מילוי הלימון: בקערה גדולה מערבלים ביצים, חלמונים וסוכר. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבלים עד לאיחוד. מניחים בצד.
 
4. מחממים תנור ל-175 מעלות.
 
5. אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה מעל הבצק. ממלאים בשעועית יבשה, אורז או משקולות פאי. אופים 15 דקות. מורידים את המשקולות ואת נייר האפייה. מחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות או עד שהקלתית זהובה.
 
6. מנמיכים את הטמפרטורה ל150 מעלות.
 
7. בזמן שהתבנית עדיין בתנור, יוצקים את תערובת הלימון. אופים 17-20 דקות או עד שהמילוי יציב.
 
8. נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר.
 
9. בינתיים מכינים את מילוי האוכמניות: מכניסים אוכמניות למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק, כ-2 דקות.
 
10. מסננים את האוכמניות דרך מסננת דקה לתוך סיר בינוני. מוסיפים סוכר, קורט מלח. מחממים עד שהסוכר נמס, בינתיים, מערבבים מים, מיץ לימון וקורנפלור בקערה קטנה.
 
11. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר, מביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד ומבשלים עד להסמכה.
 
12. יוצקים את תערובת האוכמניות באופן שווה על  גבי מילוי הלימון. לאחר מכן מכניסים למקרר לשעתיים לפחות או עד להתייצבות.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות