עוגת תפוחים וסולת קלה להכנה

עוגת תפוחים וסולת קלה להכנה

22/12/2021
2.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון לעוגת תפוחים וסולת קלה להכנה שמכינים ב10 דקות עבודה. עוגת שכבות של של סולת ותפוחים שכל אח יכול להכין בקלי קלות. העוגה לא מצריכה טכניקות אפיה מסובכות, ללא הקצפה, ערבוב ושום דבר כזה. העוגה יוצאת רכה, נימוכה ובעלת מרקם מיוחד. עוגה מומלצת לראש השנה.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 1 כוס פחות 2 כפות (125 גרם) קמח
    • 3/4 כוס + 2 כפות (170 גרם) סולת
    • 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
    • ½1 כפיות אבקת אפיה
    • 1/4 כפית מלח
    • 2 כפות (30 גרם) חמאה, מומסת
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
    • 6 תפוחים
    • 2-3 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית 20 ס"מ בחמאה, מרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפיה ומשמנים גם את נייר האפיה.
 
2. בקערה גדולה, מערבבים קמח, סולת, סוכר, אבקת אפיה ומלח. מניחים בצד.
 
3. מגרדים את התפוחים אל קערה גדולה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מניחים בצד.
 
4. מרכיבים את העוגה: מפזרים 1/4 מתערובת הסולת על גבי תחתית התבנית ומורחים בצורה אחידה. אחר כך, מפזרים בצורה אחידה 1/3 מהתפוחים המגורדים וחוזרים על הפעולה שוב. סה"כ: 4 שכבות של תערובת סולת וקמח ו3 שכבות של תפוחים.
 
5. בקערה מערבבים חמאה מומסת וחלב. בעזרת מזלג דוקרים את העוגה מספר רב של פעמים על מנת ליצור חורים. יוצקים את תערובת החלב והחמאה על גבי העוגה.
 
6. אופים במשך 40-45 דקות. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
תגובות (2)
  • ז
    זוהר צור
    27/12/2021

    שלום, אם רוצים עוגת תפוחים וסולת ללא חלב, האם יש תחליף לחלב ולחמאה?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    7/1/2022

    שלום זוהר, במקום חלב וחמאה ניתן להשתמש בחלב קוקוס.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות