קרם ברולה קלאסי

קרם ברולה קלאסי

23/11/2021
3.5 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון מלא ומפורט להכנת קרם ברולה וניל קלאסי. קינוח צרפתי קלאסי עם קרם שעיר וטעים ומעליו שכבת קרמל קריספית. קינוח מרשים אך מאוד פשוט להכנה מ-4 מצרכים בלבד! הקינוח ללא קמח, כך שהוא גם כשר לפסח.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
3 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים

    • 500 מ"ל שמנת מתוקה
    • 6 חלמונים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר + לקרמול
    • 1 מקל וניל או כפית מחית וניל איכותית
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל150 מעלות.
 
2. חוצים את מקל הוניל מוציאים את כל הגרגרים. אל סיר קטן יוצקים את השמנת ומוסיפים את גרגרי הוניל, כמו כן גם את מקל הוניל עצמו. מביאים את השמנת לסף רתיחה. לא להרתיח את השמנת.
 
3. בנתיים, בקערה גדולה, מתחילים לטרוף את החלמונים עם הסוכר. כאשר השמנת הגיעה לסף רתיחה מתחילים להשוות טמפרטורת: יוצקים באיטיות 1/3 מהשמנת החמה אל תערובת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת. אחר כך, יוצקים את שאר השמנת וטורפים. 
 
4. מסננים את הקרם.
 
5. מניחים את כלי ההגשה בתוך תבנית גדולה ועמוקה. יוצקים את הקרם אל תוך כלי ההגשה. מניחים את התבנית בתנור וממלאים את התבנית במים רותחים עד לחצי הגובה של הכלים. את השלב הזה חשוב לעשות אחרי ששמתם את התבנית בתנור, אחרת בזמן העברת התבנית לתנור המים יכולים להשפך או לפגוע בקרם.
 
6. אופים כ25-30 דקות. עד שהקרם יציב אך מעט רוטט במרכז. 
 
7. מצננים לטמפרטורת החדר, אחר כך מעבירים למקרר לצינון מוחלט, לפחות 2-3 שעות. 
 
8. לפני ההגשה מפזרים כף סוכר מעל כל מנה ומקרמלים בעזרת מבער.
 
הערות:
• על מנת להפוך את הקינוח לפרווה החליפו את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
• את הקרם (ללא הקירמול) ניתן לשמור במקרר 4-5 ימים.
• את שלב הקירמול עושים לפני ההגשה בלבד.
• במקום מקל וניל ניתן להשתמש במחית וניל איכותית.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות