מלבי - מתכון

מלבי - מתכון

2/11/2021
3.5 כוכבים (15 הצבעות)
...
מתכון למלבי מושלם. קינוח קר, מרענן, מתאים במיוחד לימים חמים וגם לכל עונות השנה. קינוח מאוד פשוט להכנה אך גם טעים בצורה בלתי רגילה.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • 4 כוסות (1 ליטר) חלב
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 85 גרם קורנפלור
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1 כפית מי ורדים

    לסירופ:

    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1 כפית מי ורדים
    • כמה טיפות צבע מאכל אדום

    לקישוט:

    • 65 גרם בוטנים או פיסטוקים קצוצים
    • קוקוס טחון
הוראות הכנה

1. בקערה מערבבים 1 כוס חלב, מי ורדים וקרונפלור. מערבבים עד שהתערובת הופכת להיות חלקה וללא גושים.
 
2. לסיר בגודל בינוני מוזגים את יתר החלב, שמנת מתוקה וסוכר. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה נמוכה, עד שמסמיך, כ3-4 דקות. מכבים את האש.
 
3. מוזגים לכוסות או כלי הגשה מתאימים, מכסים בניילון נצמד. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ואז מצננים במקרר כ4 שעות לפחות.
 
4. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים סוכר ומי ורדים. כאשר רותח מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל אדום. מבשלים שתי דקות נוספות ומכבים את האש. מצננים לטמפרטורת החדר.
 
5. כאשר המלבי מוכן מוזקים 1-2 כפות מהסירופ, מוסיפים קוקס טחון ואגוזים לבחירתכם.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות