3 קינוחים קלים להכנה ללא אפייה

3 קינוחים קלים להכנה ללא אפייה

29/11/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכונים ל3 קינוחים קלים להכנה וללא אפייה. קינוחים פשוטים שכל אחד יכול להכין בבית. מתכון לטרפלס טירמיסו, חיתוכיות שיבולת שועל, שוקולד וחמאת בוטנים ומתכון קל להכנה למלבי קלאסי.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

     
    טראפלס טירמיסו:
    • 250 גרם גבינת מסקרפונה
    • 140 גרם בישקוטים
    • 1 כפית קפה + 30 מ"ל מים רותחים
    • 50 גרם אבקת סוכר
    • 1/2 כפית מחית וניל או תמצית וניל
    • 30 גרם אבקת קקאו
    • 4 כפות נוטלה או שוקולד השחר (אופציונלי)
     
     
    חיתוכיות שיבולת שועל שוקולד וחמאת בוטנים:
    • 200 גרם שיבולת שועל עבה
    • 140 גרם שמח שיבול שועל (שיבולת שועל טחונה)
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קוקוס
    • 1/3 כוס (105 גרם) סירופ מייפל
    • 1/4 כפית מלח
    • 250 גרם חמאת בוטנים ללא סוכר
    • 280 גרם שוקולד מריר
    • 1 כפית תמצית וניל
     
     
    מלבי:
    • 4 כוסות (1 ליטר) חלב
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 85 גרם קורנפלור
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1 כפית מי ורדים

    לסירופ:

    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1 כפית מי ורדים
    • כמה טיפות צבע מאכל אדום
    לקישוט:
    • 65 גרם בוטנים או פיסטוקים קצוצים
    • קוקוס טחון
     

הוראות הכנה

 
טראפלס טירמיסו:
 
1. מערבבים את הקפה עם המים הרותחים. מניחים בצד להתקרר.
 
2. מרסקים את עוגיות הבישקוטים.
 
3. בקערה גדולה מערבבים גבינת מסקרפונה עם אבקת סוכר עד שמקבלים תערובת חלקה. מוסיפים תמצית וניל וקפה קר, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים היטב. מקפיאים במשך חצי שעה.
 
4. לוקחים ככף מהתערובת ומגלגלים לכדי כדורים קטנים. אופציה שניה: לוקחים מנה קטנה מהתערובת, משטחים על גבי כף היד, מוסיפים מעט נוטלה, עוטפים ומגלגלים לכדי כדור. מגלגלים בקקאו עד לכיסוי מלא.
 
5. מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
 
 
חיתוכיות שיבולת שועל שוקולד וחמאת בוטנים:
 
1. בקערה גדולה מערבבים שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל. מוסיפים  שיבולת שועל וקמח  שיבולת שועל ומערבבים עד לאיחוד.
 
2. מרפדים תבנית בגודל 20X25 ס"מ בנייר אפייה. משטחים 2/3 מתערובת שיבולת השועל על גבי תחתית התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
 
3. מניחים את השוקולד וחמאת הבוטנים בקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים חמים-מבעבעים (בן מארי) וממסימים עד שמקבלים תערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת שיבולת השועל ומורחים בצורה אחידה.
 
4. מפזרים את יתרת תערובת שיבולת השועל ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
5. מחלצים תהתבנית וחותכים לריבועים.
 
הערות:
• יש לשמור את החיתוכיות במקרר.
• אם אין לכם קמח שיבולת שועל, ניתן לטחון שיבולת שועל עבה לכדי קמח.
 
 
מלבי:
 
1. בקערה מערבבים 1 כוס חלב, מי ורדים וקרונפלור. מערבבים עד שהתערובת הופכת להיות חלקה וללא גושים.
 
2. לסיר בגודל בינוני מוזגים את יתר החלב, שמנת מתוקה וסוכר. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה נמוכה, עד שמסמיך, כ3-4 דקות. מכבים את האש.
 
3. מוזגים לכוסות או כלי הגשה מתאימיםת מכסים בניילון נצמד. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ואז מצננים במקרר כ4 שעות לפחות.
 
4. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים סוכר ומי ורדים. כאשר רותח מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל אדום. מבשלים שתי דקות נוספות ומכבים את האש. מצננים לטמפרטורת החדר.
 
5. כאשר המלבי מוכן מוזקים 1-2 כפות מהסירופ, מוסיפים קוקס טחון ואגוזים לבחירתכם.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות