בסבוסה - עוגת סולת אוורירית

בסבוסה - עוגת סולת אוורירית

28/11/2021
3 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון לעוגת בסבוסה (עוגת סולת) אוורירית, נכה ונימוחה. מתכון לעוגה מתוקה וקלה להכנה. עוגה נוסטלגית שהיו מכינים בהרבה בתים ובהרבה סגנונות שונים. העוגה עשויה מסולת וקמח, משובצת בשקדים וספוגה בסירופ סוכר מתוק בנגיעות של מי ורדים.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    לעוגה:
    • 1/3 1 כוס – 270 גרם סולת
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 90 גרם (קצת פחות מכוס) קוקוס טחון
    • 115 גרם חמאה מומסת
    • 3 ביצים
    • 230 גרם שמנת חמוצה או יוגורט
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית סודה לשתייה
    • 1/4 כפית מלח
    • שקדים
     
    לסירופ:
    • ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) מים
    • 1 כפית מי ורדים
    • 2 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלו. משמנים תבנית מלבנית 25X20 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ.
 
2. בקערה גדולה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל, שמנת חמוצה, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים סולת, קמח, קוקוס טחון, סודה ומלח. מערבבים עד לאיחוד מלא.
 
3. מעבירים את בלילה אל התבנית המשומנת. בזרת סכין קורצים צורת יהלומים או ריבועים כפי שמתואר בסרטון. במרכז כל יהולם/ריבוע מניחים שקד.
 
4. אופים במשך 35-40 דקות, עד להזהבה.
 
5. בנתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים סוכר ומים. מביאים לרתיחה. מנמיחים את הלהבה, מוסיפים מיץ לימון ומי ורדים. מבשלים כ10 דקות נוספות.מכבים את האש ונותנים לסירופ להצטנן מעט.
 
6. מוצאים את העוגה מהתנור, מיד חותכים באותם המקומות שחתכנו את העוגה קודם. יוצקים את הסירופ על גבי העוגה כל עוד היא חמה.
 
7. נותנים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
 
הערות:
• במקום חמאה ניתן להשתמש בשמן קנולה.

תגובות (1)
  • פ
    פאני
    15/1/2023

    איך אפשר בגרסה פרווה

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות