עוגת פירות יבשים | מתכון לט"ו בשבט

עוגת פירות יבשים | מתכון לט"ו בשבט

25/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
עוגת פירות יבשים טעימה, עסיסית וחגיגית. עוגת פירות יבשים שמתאימה לט"ו בשבט, לשבתות, לחגים או לכל אירוע אחר. עוגה מלאה בפירות יבשים ובאגוזים. קינוח קליל ומושלם ליד התה.
רמת קושי
קל
מנות
14
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 230 גרם חמאה
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
    • 1/2 כוס (65 גרם) חמוציות מיובשות
    • 1/2 כוס (80 גרם) משמשים מיובשים, קצוצים
    • 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים זהובים
    • 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים כהים
    • 1/2 כוס (80 גרם) אוכמניות מיובשות
    • 1/2 כוס (75 גרם) תאנים מיובשות, קצוצות
    • 3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
    • 3/4 כוס (80 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
    • גרידת תפוז מתפוז אחד
    • מיץ תפוזים מתפוז אחד
    • 2/3 כוס (160 מ"ל) רום/ברנדי/מים
    • 4 ביצים, גדולות
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 1 כוסות (220 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1 כפית קינמון (אופציונלי)
    • 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים תבנית עוגה בגודל 20 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה. מניחים בצד.
 
2. מערבבים בסיר חמאה, סוכר, רום/מים, פירות יבשים, אגוזים קצוצים, גרידת תפוז ומיץ תפוזים. מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
 
3. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד.
 
4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מערבבים עד להטמעה.
 
5. יוצקים לתבנית האפייה.
 
6. אופים  במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. אם העוגה משחימה לאחר 20 דקות ולא אפויה מבפנים, מכסים בנייר כסף לשאר האפייה.
 
7. מניחים להתקרר לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות