חטיף שיבולת שועל ותפוחים בריא

חטיף שיבולת שועל ותפוחים בריא

23/12/2021
3 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון בריא לחטיף שיבולת שועל ותפוחים. מתכון קליל, בריא, ללא סוכר מעובד וטעים. מושלם לקחת ללימודים, לעבודה או לאחרי אימון.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
40
זמן עבודה
10
מטבח
עולמי
מצרכים
    • ½1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל דקה
    • ¼1 כוסות (155 גרם) קמח מלא
    • ½1 כפיות אבקת אפיה
    • 1/2 כפית סודה לשתיה
    • 1 כפית קינמון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
    • 2 חלבוני ביצה
    • 1 כף שמן קוקוס או חמאה מומסת
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 2/3 כוס (180 גרם) יוגורט דל שומן
    • 6 כפות (90 גרם) סירופ מייפל/דבש/סילאן
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב לבחירתכם
    • 2 תפוחים, חתוכים לקוביות קטנות
הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות. מורחים תבנית מרובעת 23X23 (או תבנית בגודל דומה) בשמן ומניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה, מערבבים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח. מניחים בצד.
 
3. בקערה נפרדת, מערבבים חלבונים, תמצית וניל ושמן קוקוס. מוסיפים יוגורט, סירופ מייפל וחלב. מערבבים עד לאיחוד.
 
4. מוסיפים את התערובת היבשה אל התערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את התפוחים הקצוצים ומערבבים.
 
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית. אופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
 
6. נותנים להתקרר וחותכים לטיפים בגודל הרצוי.
תגובות (3)
  • ט
    טלי לולו
    8/1/2022

    האם ניתן לשלב יוגורט טבעוני / קרם קוקוס במקום היוגרט החלבי?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    11/1/2022

    כן, אפשרי.

    הגב
  • ש
    שרי
    17/8/2022

    נראה מגרה ממש במה ניתן להחליף את היוגורט?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות