מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

29/11/2021
3 כוכבים (36 הצבעות)
...
מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי אוורירי וטעים במיוחד. עוגת טירמיסו קלה להכנה, מתאימה לימי הולדת, לחגים או לכל אירוע אחר. בעזרת המתכון הזה תלמדו להכין את הטירמיסו המושלם, ממש כמו באיטליה.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    • 5 חלמונים מביצים גדולות
    • 125 גרם סוכר
    • 425 גרם גבינת מסקרפונה
    • 400 מ"ל שמנת מתוקה, קרה
    • 1 כפית תמצית וניל
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) קפה/אספרסו
    • בישקוטים
    • 2-3 כפות ברנדי/ליקר/יין מרסלה *אופציונלי
    • אבקת קקאו לפיזור

הוראות הכנה

1. ליקר קפה: מערבבים אספרסו או קפה נמס עם ליקר/ברדני או יין מרסלה. מניחים להתקרר.
 
2. מכינים את המילוי: מניחים את החלמונים וסוכר בקערה חסינת חום. מניחים את הקערה מעל בן מארי 
 
3. (סיר עם מים מבעבעים), מוודאים שהמים החמים לא נוגעים בתחתית הקערה. טורפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני במשך 6-7 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה ואוורירית. הטמפרטורה צריכה להגיע ל68-70 מעלות. מורידים מהאש ונותנים להתקרר לטמפרטורת החדר.
 
4. מוסיפים לתערובת החלמונים את גבינת המסקרפונה ותמצית הוניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
 
5. בקערה נפרדת מרציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקלפים 1/3 מהקפצת, אחר כך מקפלים את השאר. מניחים את הקרם בצד.
 
6. מרכיבים את הטירמיסו: טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה למשך 1-2 שניות ומסדרים בתבנית  בגודל 22X33 ס"מ. מעל שכבת הבישקוטים מורחים חצי מהקרם. מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים ולבסוף מורחים את הקרם שנותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות ל6 שעות לפחות.
 
7. לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו.
 
הערות:
• השלב של הקצפת החלמונים על גבי בן מארי הוא אופציולי בלבד – שלב זה מפסטר את החלמונים. ניתן לוותר על זה אם אין לכם בעיה עם אכילת חלמונים "חיים". כך מקובל להכין את הטירמיסו הקלאסי.
• בחלק מהמתכונים האיטלקיים מכינים את הטירמיסו עם חלבונים במקום שמנת מתוקה, אם אתם מעדיפים את הגרסה הזאת, הקציפו 4 חלבונים עד לקבלת קצף קשה, לאחר מכן מקפלים בהדרגה (בדיוק כמו את הקצפת) אל תערובת המסקרפונה. 

תגובות (1)
  • י
    יאיר
    8/11/2023

    הי אפשר להכין בתבנית פיירקס מרובעת 27*27? תודה

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות