לחם תפוחי אדמה וגבינה

לחם תפוחי אדמה וגבינה

22/5/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
המתכון הזה ללחם תפוחי אדמה וגבינה הוא מתכון טעים, עשיר ומושחת במיוחד. לחם קריספי מבחוץ, רך וגבינתי מבפנים. המתכון קל להכנה ואין צורך בתנור ואפילו לא בשמרים.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לבצק:

    • 1 כוס+2 כפות (160 גרם) קמח
    • 1 כף (15 גרם) חמאה
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 1/2 כפית מלח

    למילוי:

    • 1 תפוח אדמה, גדול
    • 2 כפות מיונז
    • 60 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
    • 1 כף פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
    • מלח לפי הטעם
    • 1 שן שום כתושה (אופציונלי)
הוראות הכנה
  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים חלב וחמאה, מערבבים עד שנוצר בצק. לשים עד קבלת מרקם חלק. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  2. הכנת המלית: מקלפים את תפוח האדמה ומרתיחים עד שהתפוח האדמה רך.
  3. מניחים בקערה גדולה תפוח אדמה מבושל ומועכים עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים מלח, פטרוזיליה, שום ומיונז. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בגודל 22 ס"מ.
  5. מורחים את מילוי תפוח האדמה במרכז הבצק המרודד ומפזרים גבינה מגורדת מעל.
  6. מקפלים את שולי הבצק על המלית כפי שמופיע בסרטון. צובטים את הבצק על מנת לאטום אותו.
  7. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק בעדינות.
  8. ממיסים כף חמאה אחת במחבת גדולה, מניחים את הלחם במחבת ומבשלים עד להזהבה, הופכים ומבשלים עד להזהבה בצד השני.
  9. מסירים מהאש ומגישים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות