עוגת גבינה - המתכון המושלם

עוגת גבינה - המתכון המושלם

17/5/2023
4 כוכבים (15 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית – רבים נרתעים מהכנת עוגת גבינה ופוחדים שהעוגה שלהם לא תצא טוב, בעזרת המתכון הזה אתם לא צריכים לחשוש יותר. המתכון הזה ילמד אתכם להכין עוגת גבינה אפויה גבוהה, קרמית ושטוחה. עוגת גבינה משולמת לשבועות, לימי הולדת, לחגים או לכל אירוע אחר.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לבסיס:

    • 250 גרם ביסקוויטים
    • 90 גרם חמאה, מומסת

    לעוגת הגבינה:

    • 900 גרם גבינת שמנת *או חצי כמות גבינת שמנת וחצי כמות גבינה לבנה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1-2 כפיות תמצית וניל
    • 4 ביצים, גדולות
    • 1 כוס (225 גרם) שמנת חמוצה
    • ½1 כפות קורנפלור
    • גרידת לימון
    • קורט מלח

    לציפוי/הגשה:

    • פירות יער טריים
    • ריבת תות
הוראות הכנה

  1. הכנת הקלתית: מחממים תנור ל160 מעלות.
  2. במעבד מזון או בשקית זיפלוק מרסקים עוגיות לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. לוחצים לתחתית תבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ. אופים במשך 7-8 דקות. מניחים בצד בזמן הכנת המילוי.
  3. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  4. הכנת המילוי: מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים לאיחוד לאחר כל הוספה. לא לערבב יתר על המידה. מוסיפים תמצית וניל, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, מלח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים קורנפלור וגרידת לימון, מערבבים עד להטמעה. לא לערבב יתר על המידה.
  5. אופים את עוגת הגבינה: מניחים את התבנית על פיסת נייר כסף גדולה, ומקפלים את נייר הכסף כלפי מעלה לדפנות התבנית. יוצקים את המלית על הבסיס, מניחים את התבנית בתוך תבנית האפייה. ממלאים את תבנית האפייה במים חמים מספיק כדי להגיע עד מחצית דפנות התבנית הקפיצית. אופים במשך 45-50 דקות או עד שהקצה מתייצב אך המרכז רוטט מעט. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד שעה בתנור ללא פתיחת התנור. מוציאים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר למשך שעה אחת, ולאחר מכן מקררים לפחות 4 שעות או למשך הלילה.
  6. מקשטים את העוגה בפירות טריים.

הערות:

  • על מנת לקבל עוגה שטוחה, חשוב לא לפתוח את התנור בזמן האפיה ושעה לאחר סיום האפיה.
  • אמבטיית מים: בוידאו ניתן לראות ששמתי מים בתבנית אפייה והנחתי את התבנית במדף התחתון מתחת לעוגה. לחילופין ניתן להכניס את העוגה לתבנית גדולה ולשם למלא למים.
  • אני השתמשתי בגבינת שמנת 25% וגבינה לבנה 5%. ניתן גם להשתמש בגבינות עם אחוזי שומן שונים.
תגובות (1)
  • ר
    רחלי
    30/12/2023

    אחד העוגות החלביות שהכנתי אי פעם ויצא מווושלם!!! קל להכין אותה ויצא טעים בטירוף ממש עוגת גבינה של בית מלון וחשוב לי לציין שאני לא מצליחה להכין עוגות והעוגה הזאת יצא בדיוק כמו בסרטון

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות