עוגת גבינה ללא אפייה | מתכון לעוגת גבינה קרה

עוגת גבינה ללא אפייה | מתכון לעוגת גבינה קרה

31/5/2022
2.5 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה – עוגת גבינה קלאסית, חגיגית וקלה להכנה. הכנת העוגה לא דורשת טכניקות מורכבות וקשות ורק כמה דקות עבודה.
רמת קושי
קל
מנות
16
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לבסיס:

    • 170 גרם ביסקוויטים/פתי בר
    • 90 גרם חמאה

    למילוי:

    • 3 כפיות (9 גרם) אבקת ג'לטין
    • 45 מ"ל מים
    • 560 גרם גבינת שמנת
    • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה

    לקישוט:

    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 3 כפות אבקת סוכר
    • פירות/ריבה לקישוט
הוראות הכנה

  1. הכנת הבסיס: במעבד מזון או בשקית זיפלוק מניחים ביסקוויטים ומרסקים לכדי פירורים עדינים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לאיחוד. משטחים על גבי תחתית של תבנית קפיצית בגודל 20 ס"מ. מכניסים למקרר בזמן ובמקביל מכינים את המילוי.
  2. הכנת המילוי: בקערה קטנה מערבבים אבקת ג'לטין ומים. נותנים לספוח את הנוזלים במשך 10 דקות.
  3. בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית.
  4. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל למשך 15 שניות. מוסיפים בהדרגה כמה כפות מתערובת עוגת הגבינה לג'לטין המומס ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים חזרה לתערובת עוגות הגבינה ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים לתבנית הקפיצית ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות.
  5. כשמגישים מכינים את הקישוט: בקערה מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל. מקציפים לעד קבלת קצפת יציבה.
  6. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על גבי העוגה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות