מתכון לגולאש הונגרי אמיתי

מתכון לגולאש הונגרי אמיתי

17/12/2022
3 כוכבים (2 הצבעות)
...
גולאש הונגרי – תבשיל בשר מהמטבח ההונגרי. מנה טעימה, מנחמת ודי קלה להכנה. אם אתם אוהבים תבשילים ומרקים אתם חייבים לנסות את הגולאש הזה.
רמת קושי
בינוני
מנות
6
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
שעתיים
מטבח
אירופאי
מצרכים
    • 1-2 כפות שמן
    • 700 גרם בשר בקר חתוך לקוביות (בשר לבישול ארוך)
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 2 בצלים קצוצים גס
    • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
    • 3 עגבניות, קצוצות
    • 3 שיני שום, קצוצות
    • 1 כף פפריקה הונגרית מתוקה
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית זרעי קימל (אופציונלי)
    • 1 כפית טימין מיובש
    • 1 כף רסק עגבניות
    • 1 כוס (240 מ"ל) יין אדום (אופציונלי)
    • 4-5 כוסות ציר בקר/ציר עוף/מים
    • 2 עלי דפנה
    • 1 גבעול סלרי, קצוץ
    • 3 גזרים חתוכים לקוביות
    • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
הוראות הכנה
  1. בסיר גדול מחממים שמן, מוסיפים נתחי בקר, מתבלים במלח ופלפל ומשחימים את הבשר, כ-6-7 דקות. מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים בצל קצוץ. מבשלים עד להזהבה. מוסיפים פלפל אדום ומבשלים 3-4 דקות. מוסיפים עגבניות קצוצות, שום קצוץ ומבשלים 3-4 דקות.
  2. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים רסק עגבניות, מתבלים בתבלינים ומערבבים היטב.
  3. יוצקים פנימה יין אדום ומצמצמים (מבשלים עד לצמצום בחצי). מוסיפים ציר בקר ועלי דפנה.
  4. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים במשך 90 דקות.
  5. לאחר 90 דקות מוסיפים סלרי, גזר ותפוחי אדמה ומבשלים עוד 20-30 דקות.
  6. מגישים!

הערות:

  • אם אתם מעדיפים גולאש נוזלי יותר, מוסיפים עוד נוזלים. אם אתם מעדיפים גולאש סמיך יותר, מוסיפים פחות נוזלים.

גולאש הונגרי

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות