תאנים ממולאות בבשר

תאנים ממולאות בבשר

5/9/2023
4.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
תאנים ממולאות בבשר – מנה חגיגית, מרשימה וטעימה במיוחד לראש השנה או לכל אירוע אחר. תאנים עסיסיות ממולאות בתערובת בשר עשירה בטעמים וכל זה ברוטב מתקתק ומיוחד.
רמת קושי
בינוני
מנות
6
זמן הכנה
שעה ורבע
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
ישראלי
מצרכים

    • 25-30 תאנים

    למילוי:

    • 300 גרם בשר בקר/טלה טחון
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 1/2 כף בהרט
    • 1/4 כוס שקדים טחונים
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1/2 כף בהרט
    • 1 כפית סומאק
    • 2-3 כפות שמן זית
    • עלי זעתר/טימין
    • 2-3 כפות ממלית התאנים

    לרוטב:

    • 3-4 כפות ממלית התאנים
    • 2 כפות רכז רימונים
    • 2 כפות סילאן
    • 3-4 כפות שמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • זעתר/טימין
הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180. מכינים תבנית עגולה גדולה ומניחים בצד.
  2. מכינים את המילוי: במחבת בגודל בינוני מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה תוך פירוק למשך כ-5 דקות. מוסיפים את התבלינים, השקדים, זעתר ומערבבים. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.
  4. מכינים את התאנים: חותכים את החלק העליון של התאנים, ואז בעזרת כף, מוציאים את מילוי התאנים. מניחים את כל תוכן בקערה למועד מאוחר יותר.
  5. לוקחים כ-2-3 כפות מתוכן התאנים, מוסיפים אל תערובת הבשר ומערבבים. ממלאים כל תאנה בתערובת הבשר.
  6. מסדרים את התאנים בתבנית האפייה וסוגרים את "מכסה" התאנה.
  7. מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מוסיפים את 3-4 כפות מתוכן התאנים ומערבבים עד לאיחוד.
  8. יוצקים על התאנים.
  9. מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים 30 דקות. לאחר 30 דקות מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות.
  10. מגישים!
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות