בשר טחון עם אורז בסגנון קוריאני

בשר טחון עם אורז בסגנון קוריאני

28/11/2021
3 כוכבים (16 הצבעות)
...
בשר טחון בסגנון קוריאני מוגש עם אורז. מנת בשר קוריאנית שמשלבת בתוכה את כל הטעמים. מנה קלה להכנה, טעימה ומשביעה. אם עדיין לא יצא לכם לנסות אוכל קוריאני, זה הזמן לנסות.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אסייתי
מצרכים
    • 500 גרם בשר טחון
    • 4 שיני שום כתוש
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
    • 2 כפיות שמן שומשום
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
    • אורז מבושל
    • 4-5 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
    • 1 כף שומשום קלוי
    • 1 כף שמן לטיגון

הוראות הכנה
1. מכינים את הרוטב: בקערה בגול בינוני מערבבים רוטב סויה, סוכר שמן שומשום, פלפל שחו וצ'ילי גרוס. מניחים בצד.
 
2. במחבת גדולה מחממים כף שמן על גבי חום בינוני. מוסיפים שום כתוש וג'ינג'ר מגורד. מטגנים במשך כדקה. מגבירים לחום גבוה ומוסיפים את הבשר הטחון. מבשלים ומפוררים בעזרת כף עץ עד להשחמת הבשר, בערך 5-7 דקות. מסננים את השמן שמצטבר.
 
3. שופכים את הרוטב פנימה אל המבחת, מוסיפים חצי מהבצל הירוק הקצוץ, מטגנים, תוך כדי ערבוב במשך כ2-3 דקות.
 
4. מגישים בקערה קטנה על גבי אורז חם. מפזרים מעל השר מעט שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות