ספרינג רול טופו

ספרינג רול טופו

27/1/2022
1.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לספרינג רול טופו ביתי קל להכנה – אם אתם אוהבים אוכל אסיאתי, אתם הולכים לאהוב את המתכון הזה! דפי אורז מגולגלים במילוי אטריות אורז, ירקות טריים וטופו. כל הטוב הזה מוגש עם שני רטבים אסיאתיים מיוחדים לספרינג רול.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
אסייתי
מצרכים

    לטופו:
    • 1 בלוק טופו במרקם קשה (400 גרם)
    • 3 כפות קורנפלור
    • 1 כף שמן שומשום
    • 1 כף שמן 
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף סרירצ'ה (אופציונלי)
     
    לספרינג רול:
    • 10-12 דפי אורז
    • 150 גרם אטריות אורז דקות
    • 1 גזר
    • 2 מלפפונים
    • 1/4 כרוב אדום
    • עלי נענע/עלי כוסברה/עלי בזיליקום
     
     רוטב חמאת בוטנים:
    • 1/2 כוס חמאת בוטנים (125 גרם)
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף רוטב סרירצ'ה/צ'ילי חריף
    • 4-5 כפות מים
    • 2 כפות מיץ ליים
    • 1 כף סוכר חום
    • 1 כפית שמן שומשום
     
    רוטב חריף מתוק:
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 2 כפות מים
    • *בגרסה לא טבעונית אפשר להשתמש ב -4 כפות רוטב דגים
    • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
    • 1/3 כוס מים חמים (80 מ"ל)
    • 2 כפות מיץ ליים
    • 2 כפיות חומץ אורז
    • 1 שיני שום, מגורד
    • 1 פלפל צ'ילי, קטן - קצוץ

הוראות הכנה

1. לקריספי טופו: עוטפים את קוביית הטופו בנייר סופג ומייבשים, לוחצים על מנת  לסחוט עודף לחות. חותכים למלבנים. מצפים את הטופו בקורנפלור.
 
2. מערבבים בקערה שמן שומשום, שמן, רוטב סויה וסריראצ'ה.
 
3. מחממים 1 כף שמן, לאחר שהשמן מתחמם, מוסיפים את הטופו למחבת ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים. כאשר משחים, יוצקים פנימה את הרוטב ומבשלים עד להסמכה. מניחים בצד.
 
4. לאיטריות אורז: מבשלים  את האטריות במים רותחים, לכמה דקות בלבד, בהתאם להוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.
 
5. הכנת הירקות: קוצצים גזר, מלפפון, אבוקדו, וכרוב לרצועות דקות, מניחים את כל מרכיבי המלית בצלחת גדולה.
 
6. הרכבה: מוסיפים כ 1 סנטימטר מים לכלי גדול ועמוק. מניחים דף אורז אחד במים ומניחים להשריה במשך מספר שניות. הדף עדיין אמור להרגיש די מוצק כאשר מוציאים אותו מהמים. מניחים על השיש או על צלחת.
 
7. ב 1/3 הראשון של הדף האורז הקרוב אליכם, מניחים את הירקות, עשבי התיבול, אטריות האורז והטופו. מקפלים אתה הצדדים ומסיימים לגלגל כפי שמתואר בסרטון לגלגל.
 
8. רוטב חמאת בוטנים: מניחים את כל חומרי הרוטב בקערה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
 
9. רוטב חריף מתוק: מניחים את כל חומרי הרוטב בקערה ומערבבים עד לאיחוד.
 
10. מגישים ונהנים!

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות