מתכון למוקפץ טופו

מתכון למוקפץ טופו

9/1/2022
4.5 כוכבים (7 הצבעות)
...
מתכון למוקפץ טופו עם ירקות – מתכון טבעוני, בריא, מהיר, טעים וקל להכנה. אם אתם מחפשים מתכונים טעימים עם טופו, הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה ישדרג לכם את ארוחת הערב/צהריים.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
אסייתי
מצרכים

    למוקפץ:
    • 400 גרם טופו מוצק
    • 1 כף קורנפלור
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • מלח לפי הטעם
    • 1 כפית אבקת שום (אופציונלי)
    •  כפות 2-3 שמן צמחי
    • 1 כף שום, כתוש
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
    • 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
    • כוס 1 שעועית ירוקה (150 גרם) 
    • 2-3 גבעולי בצל ירוק
    • 1/2 צ'ילי אדום, קצוץ (אופציונלי)
    •  
    לרוטב:
    • 1 כף שמן שומשום
    • 1/3 כוס רוטב סויה (80 מ"ל) 
    • 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
    • 1 כף קורנפלור
    • 1-2 כפות סוכר חום
    • שומשום קלוי

הוראות הכנה

1. עוטפים את קוביית הטופו במגבות נייר ומייבשים, לוחצים על הטופו כדי לסחוט את עודפי הלחות. חותכים את הטופו לקוביות קטנות. מניחים בצד.
 
2. הכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים שמן שומשום, רוטב סויה, מים, קורנפלור וסוכר. מניחים בצד.
 
3. בקערה קטנה מניחים את קוביות הטופו, הקונפלור ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים עד לציפוי מלא. מחממים 1-2 כפות שמן במחבת גדולה או בווק, מוסיפים את הטופו ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים, בערך 6-7 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
 
4. באותה מחבת/ווק מחממים 1-2 כפות שמן, מוסיפים ג'ינג'ר ושום, מטגנים במשך דקה אחת. מוסיפים שעועית ירוקה, ברוקולי ומקפיצים עד לריכוך, בערך 4-5 דקות. מוסיפים את הטופו, את הרוטב ומטגנים 1-2 דקות. מוסיפים צ'ילי קצוץ (אופציונלי) ובצל ירוק, מקפיצים למשך דקה. מכבים את האש ומפזרים שומשום קלוי.
 
5. מגישים!
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות