מתכון לשקשוקה | איך מכינים שקשוקה

מתכון לשקשוקה | איך מכינים שקשוקה

3/11/2021
4 כוכבים (30 הצבעות)
...
המתכון המושלם לשקשוקה ביתית קלה ופשוטה להכנה. מושלמת כארוחת בוקר, צהריים וערב. מנה בריאה, מזינה ומנחמת. אם אתם מחפשים מתכון לשקשוקה קלאסית ממש כמו במסעדות, הגעתם למקום הנכון.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • 1 בצל גדול
    • 1 פלפל אדום
    • 4 שיני שום
    • 700-800 גרם עגבניות טריות
    • 2 כפות רסק עגבניות
    • ½ פלפל צ'ילי חריף (אופציונלי)
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 כפית מלח
    • ½ כפית פלפל
    • 1 כפית פפריקה
    • ½ כפית כמון
    • ½ כפית סוכר
    • 8-10 עלי בזיליקום
    • 5-6 ביצים
    • ½ כוס מים

הוראות הכנה

1. קוצצים בצל, פורסים שיני שום, חותכים לקוביות פלפל אדום ופלפל צ'ילי, קוצצים עלי בזיליקום וחותכים את העגבניות לקוביות.
 
2. במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ וקוביות פלפל אדום, מאדים במשך כ6-7 דקות על אש בינונית. מוסיפים שום וצ'ילי ומאדים 4-5 דקות נוספות.
 
3. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב, כדקה אחת. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומים (אם צריך). מוסיפים תבלינים ובזיליקום קצוץ, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה, מכוסה כ10-15 דקות.
 
4. יוצרים גומות ברוטב ושוברים פנימה את הביצים. מכסים ומבשלים 10-15 דקות, עד שהחלמונים לא שקופים יותר.

תגובות (3)
  • ל
    לוי מירי
    17/2/2022

    מתכונים נהדרים

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    27/2/2022

    תודה רבה :)

    הגב
  • א
    אושרת פורשנר
    31/7/2023

    מושלם!

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות