אגז בנדיקט - הגרסה הבריאה

אגז בנדיקט - הגרסה הבריאה

2/11/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
אגז בנדיקט (ביצים עלומות על מאפינס אנגלי או לחמנית בריוש עם רוטב הולנדז) זאת מנה מאוד טעימה אך לא מאוד בריאה. במתכון הזה יצרתי גרסה בריאה של המנה המפורסמת. ביצים עלומות על מצע של לחם קלוי, אבוקדו וסלמון מעושן, מעל רוטב טחינה טעים. מנה מושלמת לארוחת בוקר בריאה ומזינה.
רמת קושי
קל
מנות
1
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 2 פרוסות לחם בריא לבחירתכם
    • 2 ביצים
    • 1 אבוקדו בשל
    • 100 גרם סלמון מעושן
    • 1/4 כוס טחינה גולמית
    • 2 כפות מיץ לימון טרי
    • 4 כפות מים
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פפריקה
    • שומשום שחור או קצח
    • עירית קצוצה
הוראות הכנה

1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.
 
2. קולים את פרוסות הלחם. חוצים את האבוקדו, ומורחים חצי אבקדו על כל פרוסה. מניחים מעל סלמון מעושן.
 
3. מכינים את הטחינה: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון, מים, מלח ופפריקה. מערבבים עד שנוצרת טחינה חלקה.
 
4. מכינים את הביצים העלומות: שוברים את הביצים אל קערות קטנות. כאשר המים בסיר רותחים מורידים את האש ויוצרים מערבולת. מוזגים את הביצים בעדינות למים ונותנים להתבשל כ3 דקות. מעבירים לנייר סופג ל30 שניות.
5. מעבירים את הביצים העלומות על הפרסות המוכנות. יוצקים מעל את הטחינה. מפזרים שומשום שחור ועירית.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות