מתכון לסלט עדשים ובטטה

מתכון לסלט עדשים ובטטה

23/1/2022
4.5 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון לסלט עדשים ובטטה – סלט קליל, טעים ומרענן במיוחד! סלט מושלם לכל עונות השנה, ניתן לגוון עם עשבי התיבול, והתוספת והסלט עדיין יצא מושלם.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    לסלט:
    • 1 כוס עדשים לא מבושלות, שטופות (200 גרם) 
    • 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
    • 1/2 בצל סגול, קצוץ
    • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
    • גבינת בולגרית (אופציונלי)
    • עלי ארוגולה/רוקט
    • פטרוזיליה, קצוצה
     
    לרוטב:
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כף דבש
    • 2 כפות חומץ בן יין אדום
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
1. מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים 3 כוסות מים (720 מ"ל) ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 20-25 דקות (תלוי בסוג העדשים).
 
2. מסננים את העדשים ומניחים בקערה להתקרר, במקביל מכינים את הסלט.
 
3. במחבת בינונית מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 8-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים לקערה  את הבטטות המבושלות. ניתן גם לאפות את הבטטה בתנור.
 
4. מוסיפים בצל קצוץ, עגבניות  שרי חצויות, גבינה מפוררת (אופציונלי), ארוגולה ופטרוזיליה קצוצה.
 
5. הכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט מערבבים ומגישים.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות