דאל עדשים כתומות | מתכון לקארי עדשים הודי

דאל עדשים כתומות | מתכון לקארי עדשים הודי

14/11/2022
2.5 כוכבים (4 הצבעות)
...
מתכון לדאל עדשים כתומות – מנת קארי הודית טעימה, בריאה ומנחמת. המתכון הזה לדאל עדשים הוא טבעוני, קל להכנה ואפילו ללא חלב קוקוס. אם אתם מחפשים מתכון מחמם שיזכיר לכם את הודו, זה בדיוק מה שאתם צריכים.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
הודי
מצרכים
    • 2 כפות שמן
    • 1 בצל
    • 1 כף שום כתוש
    • 1 כף מחית ג'ינג'ר
    • 2-3 כפיות אבקת קארי
    • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
    • 1/3 1 כוסות עדשים אדומות/עדשים כתומות
    • 4 כוסות מים/ציר
    • כוסברה, קצוצה
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
  1. שוטפים את העדשים ומניחים בצד.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן או גהי. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים שום כתוש, מחית ג'ינג'ר ואבקת קארי. מבשלים במשך 1-2 דקות.
  3. מוסיפים עגבניות קצוצות ומבשלים עד לריכוך.
  4. מוסיפים עדשים שטופות, מים/ציר ירקות, מלח, פלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות. פותחים את המכסה כל 4-5 דקות ומערבבים.
  5. מכבים את האש, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים היטב.
  6. מגישים!
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות