מתכון לכרוב ממולא

מתכון לכרוב ממולא

9/1/2022
3 כוכבים (10 הצבעות)
...
למדו כיצד להכין את הכרוב הממולא הכי טוב. כרוב ממולא ביתי ממולא בבשר בקר טחון, אורז ורוטב עגבניות בהכנה ביתית. מנה מושלמת לפסח, ראש השנה, לשבתות וכל אירוע אחר.
רמת קושי
בינוני
מנות
6
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לרוטב:
    • 2 כפות שמן זית
    • 800 גרם רוטב עגבניות
    • 2 כפות רסק עגבניות
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 3 שיני שום, כתוש
    • 1 כף חומץ
    • 1-2 כפות סוכר
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחו לפי הטעם
    • 1 כפית אורגנו
     
    למילוי:
    • 1 ראש כרוב
    • 500 גרם בשר בקר טחון
    • 1/2 כוס אורז, לא מבושל
    • 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
    • 1 בצל, קצוץ
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 2 כפיות פפריקה
    • 1 כפית אורגנו
    • 1 כפית כמון
    • 1 כוס מים/ציר (240 מ"ל)

הוראות הכנה

1.  מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מורידים את ליבת הכרוב וחולטים את הכרוב במים הרותחים עד לריכוך, כ -10 דקות. מפרידים את העלים ומניחים בצד.
 
2. הכנת הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים במשך דקה. מוסיפים את רוטב העגבניות, מלח, פלפל שחור, אורגנו, חומץ וסוכר. מערבבים ומבשלים במשך 5-10 דקות. מורידים מהאש.
 
3. הכנת המילוי: בקערה גדולה מניחים בשר טחון, אורז, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, פפריקה, אורגנו, כמון ו-1/2 כוס מרוטב העגבניות שהכנו מקודם. מערבבים עד לאיחוד.
 
4. מניחים עלה כרוב על משטח ישר, בעזרת סכין קטנה חותכים חריץ בצורת V כדי להסיר את החלק העבה של צלע הכרוב. מניחים כ 2-3 כפות מהמילוי בקצה אחד של כל עלה, ואז מגלגלים, מקפלים את הצדדים תוך כדי הגלגול.
 
5. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
6. מניחים את הכרוב הממולא בתבנית בגודל (22 על 24 ס"מ) כאשר הפתח בתחתית. יוצקים את הרוטב והמים/ציר מעל הממולאים, מכסים את התבנית במכסה או בנייר כסף. אופים במשך 45-50 דקות, מסירים את המכסה/ הכיסוי ואופים במשך 15 דקות נוספות.
 
7. מגישים!

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות