כרובית מוקרמת בתנור

כרובית מוקרמת בתנור

14/11/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לכרובית מוקרמת בתנור – מתכון עשיר, קרמי וגבינתי במיוחד. אם אתם אוהיבם מק אנד צ'יז (פסטה מוקרמת) אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה לכרובית מוקרמת שהוא גרסה מעט יותר קלה מהגרסה המקורית.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים
    • 1 ראש כרובית גדול, חתוך לפרחים קטנים
    • 60 גרם חמאה
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 6 כפות קמח (45 גרם)
    • 2 כוסות חלב (480 מ"ל)
    • 110 גרם גבינת צ'דר, מגורדת+ אקסטרה לקישוט בסוף
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1 כפית חרדל דיז'ון
    • 1 כפית אחת פפריקה
    • 40 גרם גבינת פרמזן, מגורדת
הוראות הכנה
  1. לסיר גדול של מים רותחים מוסיפים 1 כף מלח. מוסיפים פרחי כרובית ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל200 מעלות.
  3. בסיר ממיסים חמאה על אש בינונית מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך 1-2 דקות. מוסיפים קמח, מבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך דקה. תוך כדי ערבוב מתמיד יוצקים בהדרגה את החלב. ממשיכים לבשל ולערבב על אש בינונית-נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  4. מסירים מהאש ומוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה, חרדל דיז'ון וגבינת צ'דר. מערבבים עד להמסה ואיחוד.
  5. מניחים את פרחי הכרובית על תחתית תבנית האפייה. יוצקים את הרוטב על הכרובית ומערבבים עד לאיחוד. מפזרים מעל מעט צ'דר מגורד וגבינת פרמזן.
  6. אופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה ובעבוע
  7. מגישים!
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות