עלי גפן ממולאים בבשר ואורז

עלי גפן ממולאים בבשר ואורז

2/11/2021
4 כוכבים (9 הצבעות)
...
עלי גפן ממולאים בבשר ואורז (דולמה) מנה קלילה לפתיחת ארוחה. מנה עשירה וטעימה מאוד שתוכלו להכין בערבי חג או סתם ליום רגיל.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • 700 גרם בשר טחון 
    • 1 צנצנת עלי גפן (60-70 עלים)
    • 1 כוס אורז לא מבושל (שטוף ומסונן)
    • 1 בצל גדול
    • 1/2 צרור פטרוזיליה
    • 1/4 צרור נענע
    • 1/4 צרור שמיר
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 לימון 
    • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה

1. מניחים את עלי הגפן בקערה ויוצקים מים חמים. מניחים למשך 10 דקות. מסננים ומניחים בצד.
 
2. קוצצים דק פטרוזיליה, נענע, שמיר ובצל.
 
3. שוטפים היטב את האורז (עד שהמים שקופים).
 
4. בקערה גדולה מניחים את הבשר, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, הבצל, האורז, שמן הזית, המים, המלח, הפלפל ומערבבים היטב.
 
5. מניחים כל עלה גפן על משטח עבודה (הצד המבריק  של העלה כלפי מטה). מניחים כ-1-2 כפות מלית באמצע העלה ומקפלים את שני צידי העלה לכיוון המרכז, מגלגלים מלמטה מהחלק הרחב כלפי מעלה.
 
6. מניחים שכבה של עלי גפן מגולגלים בסיר, מקפידים להניח אותם קרוב אחד לשני. מניחים מעל 4-5 פרוסות לימון. מכסים בצלחת כבדה. יוצקים מים עד לכיסוי מלא.  מבשלים על אש גבוהה מביאים את המים לרתיחה עדינה. כשהמים רותחים מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי. בודקים אם מוכן. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
 
7. אפשר לאכול אותם חמים  או קרים.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות