פלפלים ממולאים בבשר ואורז

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

11/11/2021
3 כוכבים (8 הצבעות)
...
מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות. מנה קלאסית, טעימה וקלה להכנה.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
1 שעה ו30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
ים תיכוני
מצרכים

    למילוי:

    • 8-10 פלפלים
    • 450 גרם בשר טחון
    • 120 גרם אורז, מושרה כשעה במים ושטוף
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 3 שיני שום, כתוש
    • 2 עגבניות, מגורדות
    • ½1 כפיות מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1 כפית אורגנו
    • 1 כפית פפריקה
    • 1 כפית כמון
    • 1/4 צרור פטרוזיליה
    • 1/4 צרור כוסברה
    • 2 כפות שמן זית


    לרוטב:

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל, קצוץ
    • 400 גרם רוטב עגבניות
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1 כפית אורגנו
    • מים
    • 2 כפות רסק עגבניות
הוראות הכנה

1. במחבת מחממים שמן זית על חום בינוני ומטגנים את הבצל כ4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. נותנים להתקרר מעט.
 
2. בקערה גדולה מערבבים בשר, אורז, פטרוזיליה, כוסברה, עגבניות מגורדות ואת כל התבלינים. מניחים בצד.
 
3. חותכים את החלק העליון של הפלפלים, מנקים את החלק הפנימי וממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר. ממלאים רק כ3/4 מגובה הפלפל כדי שיהיה מקום לתרחבות בזמן הבישול.
 
4. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה או בסיר שמתאימים לתנור, מחממים שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים רוטב עגבניות, רסק עגבניות, תבילים ומערבבים. מוסיפים מים ומסדרים את הפלפלים בסיר (עם החלק העליון של הפלפלים עליהם). המים צריכים להגיע עד לכ3/4 גובה. מוזגים 2-3 כפות מהרוטב מעל הפלפלים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי כ15-20 דקות מוזגים מעט רוטב מעל הפלפלים.
 
5. מחממים תנור ל200 מעלות.
 
6. לאחר שעה בישול, מכניסים את הסיר לתנור ואופים כ15-20 דקות. שלב זה אופציונלי אבל מאוד ממולץ.

תגובות (1)
  • א
    אביהו
    9/12/2021

    מתכון מעולה! מכינים כל שבת :)

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות