עוגת גבינה מנגו | מתכון

עוגת גבינה מנגו | מתכון

30/8/2023
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
עוגת גבינה מנגו אפויה קרמית, עשירה ויפה בטירוף! מתכון מושלם לקינוח קיצי יפה, צבעוני וכיפי.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
שעה וחצי
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקלתית:

    • 200 גרם פתי בר
    • 6 כפות (90 גרם) חמאה
    • 1 כף חלב

    לעוגת הגבינה:

    • 800 גרם גבינת שמנת, 25% שומן
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 3/4 כוס (180 גרם) מחית מנגו
    • 4 ביצים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1/2 כוס (115 גרם) שמנת חמוצה
    • גרידת תפוז/לימון
    • ½1 כפות קורנפלור

    לציפוי:

    • 2 מנגו חתוכים לקוביות
    • 1 כף סוכר
    • ½1 כפות קורנפלור
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
הוראות הכנה
  1. מכינים את הקלתית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון מרסקים עוגיות לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת, חלב ומערבבים עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ. אופים 7-8 דקות. מניחים בצד בזמן הכנת המילוי.
  3. מכינים את המילוי: טורפים בקערה גדולה גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מחית מנגו ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים לאיחוד לאחר כל הוספה. לא לערבל יתר על המידה. מוסיפים תמצית וניל, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, מלח ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים קורנפלור ומערבלים עד להטמעה.
  4. אופים את עוגת הגבינה: מניחים את התבנית על פיסת נייר כסף גדולה, מקפלים את נייר הכסף כלפי מעלה לדפנות התבנית. יוצקים את המילוי על גבי הקלתית, מניחים את התבנית העוגה בתוך תבנית צלייה גדולה. ממלאים את תבנית הצלייה במים חמים מספיק כדי להגיע עד מחצית דפנות התבנית הקפיצית. אופים במשך 45-55 דקות או עד שהקצוות העוגה מתייצבות אך המרכז רוטט מעט. מכבים את האש ומשאירים עוד שעה בתנור. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר למשך שעה אחת, ולאחר מכן מקררים לפחות 4 שעות או למשך לילה.
  5. מכינים את הציפוי: שמים את כל החומרים בסיר/מחבת ומבשלים עד להסמכה, כ-4-5 דקות. מכבים את האש ומניחים להתקרר.
  6. מורחים את הציפוי על גבי עוגת הגבינה. מקררים עד להגשה.

הערות:

  • במקום 800 גרם גבינת שמנת אפשר להשתמש בחצי כמות גבינת שמנת וחצי כמות גבינה לבנה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות