עוגת נפוליאון

עוגת נפוליאון

29/11/2021
3.5 כוכבים (22 הצבעות)
...
עוגת נפלאון היא גרסה רוסית לעוגת קרמשניט הגרמנית או המילפיי הצרפתי. העוגה המרשימה הזאת מורכבת מ12 שכבות של בצק עלים ביתי, טעים ופריך, ביניהם קרם פטיסייר עשיר במיוחד. וכל זה מכוסה בפירורי בצק עלים. העוגה הזאת יכולה להיראות מורכבת להכנה, אך אם עוקבים אחרי המתכון ומקפידים לעבוד בצורה מסודרת תקבלו עוגה מדהימה וטעימה!
רמת קושי
קשה
מנות
12
זמן הכנה
½2 שעות
זמן עבודה
1 שעה
מטבח
רוסי
מצרכים
    לבצק:
    • 5 כוסות (700 גרם) קמח
    • 400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 2 ביצים
    • 200 מ"ל מי קרח
    • 1 כף חומץ
    • 1/2 כפית מלח
     
    לקרם פטיסייר:
    • 6 חלמונים
    • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
    • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב
    • 230 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2 כפיות תמצית וניל
הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערה קטנה מערבבים, ביצים, מי קרח, חומץ ומלח. מניחים בצד.
 
2. מניחים את הקמח והחמאה במעבד מזון, מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת המים והביצים ומערבבים עד שנוצר בצק. מעבירים לשטח מקומח קלות ולשים עד שנוצר בצק חלק. 
 
3. מחלקים את הבצק ל12 חלקים שווים (רצוי לשקול), יוצרים כדורים. מכסים בניילון ומעאבירים למקרר לכשעה.
 
4. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבבים את החלמונים, סוכר וקורנפלור. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. בסיר בגודל בינוני מחממים חלב, מערבבים מדי פעם, עד שהחלב מגיעה לסף רתיחה (לא להביא לרתיחה מלאה). יוצקים את החלב החם בהדרגה אל תערובת החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר התערובת מתאחדת מחזירים אל הסיר. שמים את הסיר על גבי להבה בינינות-נמוכה ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה והוניל ומערבבים עד שחמאה נמסה הקרם הופך לחלק. מכסים בניילון נצמד ונותנים להתקרר באופן מלא.
 
5. מחממים את התנור ל190 מעלות.
 
6. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לעיגול דק ככל הניתן, בעזרת רינג בקוטר 20 ס"מ קורצים עיגול ודוקרים את הבצק בעזרת מזלג. (בזמן שעובדים עם כדור בצק אחד, את השאר משאירים במקרר. 
 
7. אופים את עיגול הבצק יחד עם השארית שנותרה סביב לבצק במשך 10-12 דקות, עד להזהבה. ניתן לאפות 2 שכבות יחד אם מצליחים לסדר על גבי תבנית אחת. אופים את כל השכבות ונותנים להתקרר באופן מלא.
 
8. מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת בצק אחת על גבי מעמד עוגה או צלחת, מורחים עליה כ3-4 כפות גדושות של הקרם, מעליה שמים שכבה נוספת של בצק וכך חוזרים על הפעולה עם כל השכבות. מורחים את החלק העליון והצדדים של העוגה בשכבת קרם. 
 
9. את שאריות הבצק האפויות מרסקים לכדי פירורים. מפזרים על גבי העוגה. 
 
10. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
 
הערות:
• אם מעבד המזון שלכם לא מספיק גדול כדי להכיל את כמות הקמח וחמאה בפעם אחת, ניתן לחלק לשני חלקים ולבצע את הפעולה פעמיים.
• אם אין לכם מעבד מזון ניתן להכין את הבצק ידנית על ידי יצירת פירורים על הידיים (מפוררים את החמאה בקמח עד שנוצרים פירורים).
• במתכון הזה הכנתי עוגה עם 12 שכבות, אך אני ממליץ להכין 8-10 שכבות, כך העוגה יותר נוחה לאכילה. 
• בעוגת נפולאיון המקורית את הבצק מכינים ללא סוכר, אך אם אתם רוצים ניתן להוסיף 2-3 כפות סוכר על מנת לקבל מתיקות מעודת גם בבצק.
• אם אין לכם זמן להכין בצק עלים ביתי כמו במתכון, ניתן להשתמש בבצק עלים קנוי, לרדד אותו דק לחלר למספר השכבות הרצוי.
תגובות (4)
  • ל
    לינוי ברמי
    16/9/2022

    הקרם יצא נוזלי, מה אני יכולה לעשות? הצילו

    הגב
  • ל
    לולי
    28/11/2022

    לא שמת מספיק קורנפלור כנראה, להסמכה.

    הגב
  • נ
    נינה
    25/3/2023

    גם לי יצא הקרם ממש נוזלי איך מצילים את המצב ??

    הגב
  • י
    יפה
    26/9/2023

    זה לא עוגת מדוביק?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות