עוגת תפוחים ושיבולת שועל

עוגת תפוחים ושיבולת שועל

1/12/2021
2.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
עוגת תפוחים ושיבולת שועל קלה להכנה, טעימה, רכה ונימוחה. אנשים שטועמים את העוגה לא מאמנים שיש שם בכלל שיבולת שועל. העוגה מאוד פשוטה להכנה ולא מצריכה טכניקת אפייה מסובכות. אם בא לכם לנסות מתכון חדש לעוגת תפוחים, כדאי שתנסו את העוגה הזאת.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 6 תפוחים גדולים
    • 160 גרם שיבולת שועל עבה
    • 2-3 כפות מיץ לימון
    • ½1 כוסות (210 גרם) קמח
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר + 1-2 כפות לפיזור מעל העוגה
    • 150 גרם חמאה קרה מאוד
    • 1 כפית קינמון

הוראות הכנה

 
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 23-24 ס"מ בנייר אפייה, משמנים בחמאה. מניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, סוכר וקינמון. בקערה נפרדת מגדרים בפומפיה את התפוחים הקלופים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
 
3. שכבת העוגה הראשונה: מגרדים כ25 גרם חמאה קרה על גבי תחתית תבנית העוגה.מפזרים 3-4 כפות מתערובת הקמח, מפזרים בצורה אחידה ושטחים הכל בעדינות.
 
4. אחר כך מפזרים 1/3 מתערובת התפוחים (כולל המיץ) בצורה אחידה. חוזרים על אותה הפעולה פעמיים נוספות: 1/3 מתערובת הקמח, 1/3 מתערובת התפוחים, 1/3 מתערובת הקמח. 1/3 מתערובת הפתוחים, 1/3 מתערובת הקמח. לבסוף מגרדים 120 גרם חמאה קרה מעל השכבה האחרונה של תערובת הקמח. מפזרים 1-2 כפות סוכר.
 
5. אופים במשך 35-40 דקות. עד להזהבה-השחמה קלה של העוגה. נותנים להתקרר במשך כ20 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני ההגשה.

תגובות (1)
  • ע
    ענבל
    11/2/2023

    האם ניתן להחליף את החמאה בשמן?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות