בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי

3/11/2021
4 כוכבים (15 הצבעות)
...
מתכון לבייגלה ירושלמי אמיתי. בייגלה ירושלמי ביתי, מלא בשומשום, פריך וזהוב מבחוץ, רך וטעים מבפנים. מאפה מושלם לאכול עם ממרחים או תיבול של שמן זית וזעתר.
רמת קושי
בינוני
מנות
6
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים

    • ½3 כוסות (500) גרם קמח
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 1 כף מלח
    • 3 כפות סוכר
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
    • 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה

1. בקערת מיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מערבבים, מוסיפים מלח ומים.
 
2. לשים כ6-7 דקות עד שהבצק הופך להיות אלסטי וחלק. מניחים בעקרה משומנת במעט שמן זית, מכסים ומתפיחים 45 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
 
3. כאשאר הבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר. מחלקים ל6 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור, בתוך הכדור יוצרים חור בעזרת האצבעות ויוצרים בעדינות צורה של בייגלה מוארך.
 
4. טובלים את הבייגלה בתוך מים קרים, מוציאים וטובלים בתוך קערה עם שומשום עד לכיסוי מלא.
 
5. מניחים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ונותנים לנוח כ20 דקות.
 
6. מחממים את התנור ל190 מעלות.
 
7. אופים 15-20 דקות או עד שמזהיב.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות