מתכון לבורקס גבינה ותרד

מתכון לבורקס גבינה ותרד

6/1/2022
3 כוכבים (8 הצבעות)
...
מתכון לבורקס גבינה מבצק עלים. מתכון לבורקס המושלם שמכינים בקלי קלות. שבלול בורקס תורכי במילוי גבינות ותרד שכל אחד יכול להכין בבית. מגישים עם ביצה קשה, חמוצים, זיתים וסלט.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
מזרח תיכוני
מצרכים
    • בצק עלים, מופשר, חבילה אחת (1 קילו)
     
    למילוי:
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל, קצוץ
    • עליי תרד 450 גרם
    • 250 גרם גבינת ריקוטה
    • 250 גרם גבינת פטה/בולגרית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
     
    לציפוי:
    • 1 ביצה להברשה
    • שומשום
    • קצח

    להגשה:
    • סלט טרי
    • ביצה קשה
    • זיתים
    • חמוצים

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
 
2. מכינים את המילוי- במחבת גדולה, מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את עליי התרד ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהתרד מתכווץ ומאבד מנפחו. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
 
3. מפוררים את גבינת הריקוטה והפטה בקערה, ואז מוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב עד שהמילוי אחיד ומניחים בצד.
 
4. במשטח נקי ומקומח פותחים את הבצק עלים המגולגל, מרדדים את הבצק. חותכים את הבצק ל3 רצועות ברוחב 10 ס"מ. ממלאים לכל אורך הרצועה את המילוי של הגבינות. מקפלים את הבצק מעל המילוי, אוטמים את הקצוות בעזרת האצבעות ומסובבים כל רצועה לצורת שבלול.
 
5. מברישים בביצה את שבלולי הבצק, מפזרים מעל שומשום וקצח.
 
6. אופים במשך 35-40 דקות או עד להשחמה.
 
7. נותנים לבורקס להתקרר מעט לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות