מתכון לבורקס קארי ירקות

מתכון לבורקס קארי ירקות

21/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לבורקס קארי ירקות - מאפה פריך עם במילוי תערובת ירקות עם טעם נפלא ועשיר. מושלם לאירוח או כמנת צד. מתכון צמחוני קל להכנה שכולם אוהבים.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
הודי
מצרכים
    • חבילה של בצק עלים
    • 1 בצל גדול
    • 2-3 שיני שום, כתוש
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
    • 2 גזרים בגודל בינוני, חתוכים לקוביות
    • 2 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות
    • 1 גבועל סלרי, קצוץ
    • 1 כוס (150 גרם) אפונה קפואה
    • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
    • 2 כפות פטרוזליה קצוצה
    • 3-4 כפות שמן זית
    • 1 כפית אבקת קארי
    • 1 כפית גראם מסאלה
    • 1/4 כורכום
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל לפי הטעם
    • 1 כפית קורנית (טימין)
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים או ציר ירקות
    • 1 ביצה
הוראות הכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן זית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על גבי להבה בינונית עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש, ג'ינג'ר וסלרי. מטגנים במשך כ2 דקות. מוסיפים את התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ2 דקות.
 
2. מוסיפים את הגזרים והאפונה ומבשלים עד שהגזרים מתרככים. מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המים/ציר ומבשלים במשך כ3-4 דקות. מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה, בצל ירוק ומערבבים. מניחים בצד להתקרר מעט.
 
3. מחממים תנור ל180 מעלות.
 
4. על גבי משטח עבודה נקי מפזרים מעט קמח ופותחים את בצק העלים. חותכים את הבצק לקוביות של כ12 ס"מ. ממלאים כל ריבוע ב1-2 כפות מתערבות המילוי. מקפלים ואוטמים בעזרת מזלג.
 
5. מסדרים את הבורקסים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 20-25 דקות או עד להזהבה.
 
6. נותנים להתקרר כ10-15 דקות לפני ההגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות