קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות

21/11/2021
4 כוכבים (15 הצבעות)
...
מתכון מנצח לקציצות בשר ברוטב עגבניות. אחת המנות הקלאסיות והביתיות ביותר. לכל בשלן ולכל בית יש את הקציצות שלו. הקציצות האלה עסיסיות, עשירות ועטופות ברוטב עגבניות טעים להפליא. אחרי שתנסו את המתכון הזה לא תרצו לנסות מתכון אחר.
רמת קושי
קל
מנות
6
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לקציצות:
    • 600 גרם בשר בקר טחון
    • 1 בצל
    • 1/3 צרור פטרוזיליה
    • 1 ביצה
    • 40 גרם פירורי לחם
    • 2 שיני שום
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1/2 כיפית פפריקה
     
    לרוטב:
    • 1 בצל גדול
    • 3 שיני שום
    • 1/2 פלפל צ'ילי
    • 600 גרם רוטב עגבניות
    • 3 כפות רסק עגבניות
    • 600 מ"ל מים
    • 8-10 עלי בזיליקום
    • מלח ופלפל לפי הטעם
    • 1/2 כפית פפריקה
הוראות הכנה

1. קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. כותשים את השום.
 
2.  בקערה גדולה מערבבים בשר טחון, בצל קצוץ, שום כתוש, פירורי לחם, תבלינים וביצה. מערבבים היטב.
 
3. מתערובת הבשר יוצרים כדורים. מחממם שמן במחבת גדולה. מטגנים את הקציצות כ1-2 דקות, הופכים ומטגנים דקה נוספות. מוצאים את הקציצות מהמחבת.
 
4. מכינים את הרוטב: קוצצים בצל ובזיליקום, פורסים שיני שום ופלפל צ'ילי.
 
5. באותה המחבת מטגנים את הבצל כ4-5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים שום וצ'ילי, מטגנים כ3 דקות נוספות. מוסיפים רוטב עגבניות, רסק עגבניות, מלח, פלפל, פפריקה, בזיליקום ומים (רצוי למלא בתוך הצנצנת של הרוטב). מערבבים היטב.
 
6. מכניסים את הקציצות אל הרוטב. מכסים ברוטב.  מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ30-40 דקות.
תגובות (1)
  • ה
    הודיה הדסה
    13/6/2023

    מתכון מנצח

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות