טורטה דלה נונה - מתכון לעוגה של סבתא

טורטה דלה נונה - מתכון לעוגה של סבתא

17/5/2023
4 כוכבים (6 הצבעות)
...
טורטה דלה נונה או בתרגום ישיר מאיטלקית: העוגה של סבתא. העוגה הזאת היא בעצם טארט או פאי שעשוי מבצק פריך, קרם פטיסייר וצנוברים. עוד קינוח איטלקי קלאסי שעשוי להפתיע אתכם בטעמים הנפלאים שלו.
רמת קושי
בינוני
מנות
12
זמן הכנה
שעה ורבע
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים

    לבצק:

    • ¼2 כוסות (315 גרם) קמח
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 175 גרם חמאה, קרה
    • 1 ביצה + חלמון ביצה
    • 1 כפית גרידת לימון
    • 1/4 כפית מלח 

    לקרם:

    • 4 חלמונים (גדולים)
    • 125 גרם סוכר
    • 35 גרם קורנפלור/קמח
    • ½2 כוסות (600 מ"ל) חלב
    • 2 כפיות מחית וניל
    • גרידת לימון מלימון אחד

     לציפוי:

    • 40 גרם צנוברים
    • אבקת סוכר
הוראות הכנה
  1. הכנת המילוי (קרם פטיסייר): בקערה גדולה מניחים חלמונים, סוכר וקורנפלור. מקציפים עד לקבלת קרם בהיר. מניחים בצד.
  2. לסיר יוצקים חלב, מוסיפים גרידת לימון, מחית וניל ומביאים לרתיחה.
  3. מסננים את תערובת החלב בחזרה לסיר. שמים את הסיר על אש בינונית, מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתקרר.
  4. הכנת הבצק לבסיס: במעבד מזון (או בבלנדר בצק ידני) מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר, גרידת לימון ומלח. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שנוצר בצק (אם יש צורך מוסיפים 1-2 כפיות מים).
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  6. משרים את הצנוברים במים.
  7. מחממים תנור ל160 מעלות.
  8. מחלקים את הבצק לשני חלקים (אחד קצת יותר גדול). מרדדים את החתיכה הגדולה יותר לעיגול בעובי 2 מ"מ ובקוטר של 30 ס"מ (כך הבצק יהיה מספיק גדול כדי לכסות את התחתית והדפנות). מעבירים את הבצק לתבנית טארט. מהדקים את הבצק באופן שווה לתחתית ובמעלה דפנות התבנית. מסירים את עודפי הבצק מהחלק העליון של התבנית. מחוררים בעדינות את תחתית הבסיס בעזרת מזלג.
  9. יוצקים את הקרם המצונן על גבי הקלתית. מורחים באופן שווה.
  10. מרדדים את המאפה הנותר לעיגול דק שגדול מספיק כדי לכסות את החלק העליון של הטארט. חותכים את עודפי הבצק וצובטים את הקצוות העליונים והתחתונים יחד. מחוררים בעדינות את הבצק עם מזלג, ואז מברישים את הבצק בחלבון ביצה.
  11. מסננים את הצנוברים ומפזרים מעל הטארט.
  12. אופים במשך 40-45 דקות, או עד להזהבה.
  13. מניחים להתקרר לחלוטין, ולאחר מכן מקררים לפחות שעתיים לפני ההגשה. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות