פסטו פסטה | מתכון לפסטה ברוטב פסטו

פסטו פסטה | מתכון לפסטה ברוטב פסטו

7/12/2021
2.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון לפסטה ברוטב פסטו – מנת פסטה איטלקית קלאסית. מתכון, צבעוני, פשוט להכנה, וטעים להפליא.
רמת קושי
קל
מנות
4
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות
מטבח
איטלקי
מצרכים
    • 300 גרם פסטה לבחירתכם
    • 2 כוסות (40-45 גרם) בזיליקום
    • 1/4 כוס (35 גרם) צנוברים
    • 1/2 כוס (40 גרם) גבינת פרמזן מגורדת
    • 1 שן שום, כתוש
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית כתית מעולה
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מכינים את רוטב הפסטו: קולים את הצנוברים על גבי להבה נמוכה במשך 3-4 דקות עד להשחמה קלה. מעבירים לקערה ומניחים בצד להתקרר.
 
2. במעבד מזון מניחים את כל חומרי הרוטב ו2 כפות שמן זית בלבד. מעבדים במשך 30 שניות ואז מתחילים למזוג בהדרגה את יתרת שמן הזית תוך כדי המעבד המזון פועל. מעבדים עד שנוצרת מחית חלקה. בודקים את התיבול ומעבירים לקערה גדולה.
 
3. מבשלים את הפסטה: ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ואז מסננים את הפסטה.
 
4. מעבירים את הפסטה אל הקערה עם הרוטב, מוסיפים 1/4 כוס ממי הבישול ומערבבים עד לכיסוי מלא של הפסטה. מוסיפים עוד ממי בישול הפטסה אם יש צורך.
 
5. מעבירים לצלחת ומגרדים מעט גבינת פרמזן מעל המנה. מגישים חם.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות