מתכון לעוגת גבינה יפנית

מתכון לעוגת גבינה יפנית

23/12/2021
4 כוכבים (16 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גבינה יפנית גבוהה אוורירית במיוחד! אם מעולם לא טעמת עוגת גבינה יפנית, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה. זה כמו לטעום ענן רך ומתוק במיוחד. עוגת גבינה גבוהה, מרשימה וטעימה בטירוף!
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
יפני
מצרכים

    • 250 גרם גבינת שמנת
    • 6 ביצים, מופרדות
    • 3/4 כוס (150 גרם), מחולק
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
    • 60 גרם חמאה
    • 1/3 כוס + 2 כפות (60 גרם) קמח
    • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1 כפית גרידת לימון
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 20 ס"מ בחמאה. מרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפיה, כך שיווצרו דפנות גבוהות יותר מהתבנית עצמה. משמנים גם את נייר האפיה. אם משתמשים בתבנית קפיצית יש לעטוף את התחתית בנייר אלומינים על מנת למנוע דליפות.
 
2. בקערה גדולה מניחים גבינת שמנת, חלב, חמאה ו1/4 כוס (50 גרם) סוכר. מניחים מעל סיר עם מים מבעבעים וממיסים. מורידים מהאש ונותנים להתקרר מעט.
 
3. מוסיפים אל התערובת חלמונים ומערבבים עד לאיחוד. מנפים פנימה קמח וקורנפלור. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ומערבבים.
 
4. בקערה גדולה, טורפים את החלבונים יחד עם קורט מלח עד להופעת קצף. בהדרגה מתחילים להוסיף את הסוכר, תוך כדי הקצפה מתמדת. טורפים עד לקבלת קצף יציב.
 
5. בעזרת מטרפה ידנית, מקפלים 1/3 מהחלבונים המוקצפים אל תערובת גבינת השמנת. לאחר מכן, מקפלים בדעניות עוד 1/3. לבסוף, יוצקים את הבלילה אל ה1/3 הנותר ומקפלים בזהירות עד לקבלת בלילה אחידה.
 
6. יוצקים את הבלילה אל התבנית שהכנו מראש. דופקים מספר פעמים על מנת להוציא בועות אויר. 
 
7. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית צליה גדולה, כך שתבנית העוגה תכנס בתוכה ללא בעיה (כמו בסרטון). מכינים את התבנית לתנור וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד לחצי גובה של תבנית העוגה. 
 
8. אופים במשך 20 דקות ב160 מעלות, מנמיכים ל140 מעלות ואופים 35 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך 30 דקות.
 
9. מוצאים את העוגה מהתנור, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני ההגשה.
 
הערות:
• אם אתם רוצים להשתמש בתבנית 24 ס"מ יש להכפיל כמויות ב
• רצוי לא להשתמש בתבנית קפיצית אלא בתנית עגולה רגילה. אם בכל זאת בחרתם להשתמש בתבנית קפיצית, יש לאטום את התחתית עם נייר אלומיניום.
• יש להשתמש בחלבונים בטמפרטורת החדר.
• על מנת לקבל עוגה אווירירית ביותר, ניתן להוסיף 1-2 חלבונים נוספים (ללא חלמונים).
• לציפוי ניתן לפזר אבקת סוכר.
• ניתן לשמור במקרר במשך 4-5 ימים.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות